Mobile Elevated Working Platform (category 3B, telescopic boom lift) – Refresher training

De 1-daagse praktijktraining Hoogwerker (verrijdbare knikarm, categorie 3B) is bedoeld voor personen die incidenteel of regelmatig een hoogwerker bedienen. Tijdens deze training leren de deelnemers veilig en efficiënt met een hoogwerker te werken. Deze training is zowel basis- als herhalingstraining en kan naar keuze worden afgesloten met een ‘DELTA’ of tegen meerprijs met een ‘SOG’ examen/certificaat. NB: voor deelname aan een ‘SOG’ examen dient de kandidaat over een geldig VCA of Vol-VCA certificaat te beschikken.

Inhoud training

Deze training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte:

THEORIE:

 • Definitie hoogwerkers, modellen en types
 • Relevante wettelijke bepalingen
 • Benoemen van onderdelen/functies
 • Veiligheidsvoorzieningen van en op de hoogwerker en algemene veiligheidsregels en eisen

PRAKTIJK:

 • Praktijkoefeningen/opdrachten op vastgesteld officieel parcours

Trainingsvorm

De ‘open inschrijving’ training bestaat uit 1 dag instructie van 08.00- 16.00 uur, voor groepen van gemiddeld 8 deelnemers. Zowel het theorie- als het praktijkgedeelte wordt met een toets afgesloten. Bij aanmelding van groepen kunnen afwijkende tijden worden afgesproken.

Certificaat

Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een DELTA of -als daarvoor, tegen meerprijs, gekozen is- een SOG/SSVV Opleidingengids certificaat ‘Veilig werken met de hoogwerker’. Het DELTA certificaat is geldig voor alle typen hoogwerkers. Het SSVV/SOG certificaat is bedoeld voor werkzaamheden met zelfrijdende telescoop- en kniktelescoop hoogwerkers in installaties of werkplaatsen op een (petro)chemisch bedrijfsterrein. Dit is een risicovolle taak, categorie 3B, uit de SSVV opleidingengids. Voor het bedienen van statische boom hoogwerkers (categorie 1B) en mobiele verticale hoogwerkers (categorie 3A) geeft het SSVV aparte certificaten uit. Op verzoek kan DELTA deze trainingen/examens ook verzorgen. Alle hoogwerker certificaten hier genoemd zijn 5 jaar geldig.

Taal

De training wordt uitgevoerd in de Nederlandse taal. In geval van Engelstalige, Duitse of Franse groepen kan de instructie in deze buitenlandse taal worden verzorgd. SSVV heeft geen examens in andere buitenlandse talen voor deze trainingen. Wij maken graag een gerichte offerte voor u, wanneer u specifieke vragen heeft.

Locatie

Cursus en examen vinden bij DELTA plaats te Rotterdam. Indien uw locatie aan de voorschriften van SSVV voldoet, kan op verzoek de training & het examen ook op uw locatie worden verzorgd. Wij adviseren u hier graag over.

Toelatingseisen

Voor deelname aan deze cursus worden geen toelatingseisen gesteld. Om deel te kunnen nemen aan een SSVV/SOG examen dient de kandidaat in het bezit te zijn van een geldig VCA of Vol-VCA certificaat.

Prijs

De prijs staat vermeld in de rechter bovenhoek van deze pagina. Deze prijs is inclusief alle trainingsmaterialen, evt. theorie- en praktijkexamen van DELTA en lunch, koffie en thee. Verder zijn niet inbegrepen in de prijs:

 • SOG examen
 • 21% BTW. Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Overige informatie

 • De planning van onze opleidingen kunt u vinden op deze site onder Cursus Planning.
 • Deze cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen.
 • Neem gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden.
 • Voor groepen en/of incompany trajecten maken wij graag een aanbieding op maat voor u.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Mobile Elevated Working Platform (category 3B, telescopic boom lift) – Refresher training”