Telehandler / Telescopic forklift – Refresher training

De 2-daagse praktijktraining ‘Werken met een starre Verreiker voor heffen en hijsen’ is een basistraining en kan afgesloten worden met een DELTA of op aanvraag en tegen meerprijs met een SSVV Opleidingengids (SOG) examen. Het SOG certificaat is bedoeld voor medewerkers die op een (petro) chemisch bedrijfsterrein met een ‘starre verreiker’ gaan werken om hef- en hijswerkzaamheden uit te voeren. Tijdens deze training leren de deelnemers veilig en efficiënt met een starre verreiker te werken. SSVV code: H-VR(shh)-PC-0413.

Let op:
Er is ook een SOG examen ‘Werken met de Verreiker voor heffen en hoogwerken’. Die cursus kan alleen worden uitgevoerd met de veel minder vaak gebruikte verreiker met roterende bovenbouw en is lastiger en duurder dan deze cursus met starre verreiker. Over het algemeen is het DELTA certificaat of (tegen meerprijs) het SOG certificaat ‘Werken met een starre Verreiker voor heffen en hijsen’ voldoende om de werkzaamheden uit te mogen voeren. Voor deelname aan SSVV Opleidingengids (SOG) examens moeten deelnemers in bezit zijn van een geldig diploma Basisveiligheid VCA of VOL VCA.

Inhoud training

Deze training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte:
Theorie:

 • Definitie verreikers, modellen en types
 • Relevante wettelijke bepaling
 • Praktisch en veilig omgaan met de verreiker: verschillende uitrustingsstukken, constructie en inrichting,  inspecties en onderhoud, lastbehandeling, mogelijkheden en beperkingen van de verreiker
 • Veiligheidsvoorschriften met betrekking tot: veiligheidsvoorzieningen, transportregels op de werkplek en het gebruik van de verreiker

Praktijk:

 • Hef- en hijs-werkzaamheden uitvoeren met de starre verreiker
 • Rijvaardigheid en veilige bediening van de verreiker
 • Voorkomen van ongelukken en schades
 • Herkennen van gevaarlijke defecten
 • Praktijkoefening op vastgesteld parcours, afhankelijk van machinetype

Trainingsvorm

Het SSVV adviseert een minimale opleidingsduur van 2 dagen voor deze training. De eerste dag is bedoeld voor de behandeling van de lesstof, het oefenen met de machine en het uitvoeren van praktijkopdrachten. Op dag twee wordt in de ochtend de lesstof gerepeteerd en het theorie-examen afgenomen. In de middag wordt het praktijkexamen afgenomen. Voor groepen en ‘in-company’ trainingen kunnen de cursusvorm en tijden (avonden en weekenden zijn ook mogelijk) worden aangepast.

Bij zeer ervaren en kundige deelnemers zullen we deze cursus t/m het vereiste examenniveau ook in 1 dag kunnen verzorgen.

Certificaat

Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een DELTA certificaat ‘Werken met een starre Verreiker voor heffen en hijsen’. Dit certificaat is 5 jaar geldig. Als ervoor gekozen is om aan een SOG examen als afsluiting van deze opleiding deel te nemen, tegen meerprijs, ontvangt de deelnemer een ‘SOG’ certificaat.

Taal

De opleiding en het examen ‘Werken met een starre Verreiker’ kan behalve in de Nederlandse taal ook in alle andere Europese talen worden afgelegd. Voor cursussen met examens in deze buitenlandse talen maken wij graag een offerte op maat voor u.

Locatie

Deze training kan bij DELTA en bij u op locatie worden verzorgd.

Toelatingseisen

Deelnemers aan het DELTA examen moeten minimaal 16 jaar oud zijn. Deelnemers aan het SOG examen moeten minimaal 18 jaar oud zijn en bovendien over het rijbewijs B te beschikken. Voor deelname aan het SSVV opleidingengids (SOG) examen van deze cursus moeten deelnemers daarbij ook in bezit zijn van een geldig diploma Basisveiligheid VCA of VOL VCA.

Prijs

Wij maken graag een aanbieding voor u. Alle prijzen exclusief 21% BTW.

Overige informatie

 • De planning van onze opleidingen kunt u vinden op deze site onder Cursus Planning.
 • Deze cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen.
 • Neem gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden.
 • Voor groepen en/of incompany trajecten maken wij graag een aanbieding op maat voor u.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Telehandler / Telescopic forklift – Refresher training”