Adembescherming B verlenging

FIXED price: U legt de datum van uw training vast, betaling van de cursus dient per omgaande te geschieden. Bij verzetten of annulering van de training wordt de gehele cursusprijs, conform de Algemene Voorwaarden, opnieuw in rekening gebracht. De keuze voor ‘FIXED’ levert u een flinke korting op onze bestaande prijzen op.

FLEX price: U kiest voor flexibiliteit. U kunt een keer kosteloos verzetten, een tweede keer verzetten is mogelijk tegen 50% van de cursusprijs. Verzetten is toegestaan uiterlijk tot 5 werkdagen voor aanvangsdatum cursus conform de Algemene voorwaarden. Betalingstermijn voor bedrijven 30 dagen na ontvangst factuur. U kiest met ‘FLEX’ voor extra service, voor de normale prijs.

In de 1-daagse herhalingstraining Adembescherming B met SIR examen worden de theoretische kennis en praktische vaardigheden van de deelnemers opgefrist als voorbereiding op het SIR verlengingsexamen Adembescherming B. In deze opfristraining wordt in ‘vogelvlucht’ doorgenomen welke adembeschermingsmiddelen er zijn, hoe een ademluchttoestel en de meerurenaansluiting (ook wel leeflucht genoemd) werken en hoe hiermee veilig werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden.

Inhoud training

De training Adembescherming B herhaling bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte

Theorie:

 • Adembescherming algemeen
 • Afhankelijke adembescherming (filtermaskers)
 • Onafhankelijke adembeschermingstoestellen
 • Slangapparaten
 • Selectie van adembeschermende middelen
 • Het werken in besloten ruimten
 • Controle en dagelijks onderhoud
 • Veiligheidsmaatregelen

Praktijk:

 • Veilig gebruik en aansluiting van de apparatuur
 • Verschillende praktijkoefeningen op de ademlucht trainingsbaan

Trainingsvorm

In deze 1-daagse opfriscursus Adembescherming B herhaling inclusief SIR examen worden, voor groepen van 8 tot 10 deelnemers, in de ochtend de belangrijkste theoretische kennis en praktische vaardigheden behandeld. In de middag worden het SIR theorie en praktijkexamen afgenomen. Een voorleesexamen is mogelijk voor kandidaten met dyslexie en/of taalproblemen. Voor groepen kunnen de tijden (avonden en weekenden zijn ook mogelijk) worden aangepast.

Certificaat

Bij voldoende resultaat ontvangt de kandidaat het Adembescherming B certificaat. Dit certificaat is 3 jaar geldig.

Taal

Het examen Adembescherming B kan door de SIR behalve in de Nederlandse taal ook in de Engelse en Duitse taal worden afgenomen.

Locatie

De training Adembescherming B herhaling wordt op de trainingslocatie van DELTA verzorgd. Deze locatie voldoet volledig aan de eisen die de SIR voor het praktijkexamen Adembescherming B stelt.

Toelatingseisen

De deelnemers aan deze cursus moeten over een medische verklaring beschikken waaruit blijkt dat men lichamelijk geschikt is voor het werken met ademluchttoestellen. Aan het praktijkexamen Adembescherming B  kan pas worden deelgenomen als men voor het theoriedeel van dit examen geslaagd is.

Prijs

De rechtsboven op deze pagina genoemde prijs is inclusief lesmateriaal, lunch, koffie en thee. De prijs voor het SIR verlenging examen exclusief handboek bedraagt voor SIR leden € 65,00 (prijspeil 2018). Niet-SIR leden betalen het dubbele bedrag. De prijs van het SIR-app-abonnement is € 12,00 voor 3 jaar toegang per vakgebied. Prijs is exclusief 21 % BTW. Het is niet meer mogelijk om hard copy handboeken te bestellen bij de SIR, de handboeken zijn uitsluitend digitaal verkrijgbaar op de SIR-safebook-app.

Let op, voor deze cursus gelden andere betalings- en boekingsvoorwaarden. Eenmalig kosteloos verplaatsen of annuleren is alleen mogelijk mits de wijziging minimaal 15 werkdagen voor aanvang van de training van de training per e-mail is doorgegeven. Annuleringen voor het reeds aangevraagde examen bij de certificerende instantie korter dan 15 werkdagen voor aanvang van de training kunnen niet kosteloos worden doorgevoerd.

Overige informatie

 • De planning van onze opleidingen kunt u vinden op deze site onder Cursus Planning.
 • Deze cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen.
 • Neem gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden.
 • Voor groepen en/of incompany trajecten maken wij graag een aanbieding op maat voor u.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “Adembescherming B verlenging” te beoordelen