Adembescherming B

De basistraining Adembescherming B met SIR examen is bedoeld voor gebruikers van adembeschermingsmiddelen, waarbij de concentraties van gevaarlijke stoffen, gassen of dampen op de werkplek zich boven de grenswaarden van deze stoffen bevinden en die bij onbeschermd inademen een bedreiging voor de gezondheid vormen. In deze training leert de deelnemer welke adembeschermingsmiddelen er zijn, hoe een ademluchttoestel en de meerurenaansluiting (ook wel leeflucht genoemd) werken en hoe hij hiermee veilig werkzaamheden uit kan voeren.

Inhoud training

Deze training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte

Theorie:

 • Adembescherming algemeen
 • Afhankelijke adembescherming (filtermaskers)
 • Onafhankelijke adembeschermingstoestellen
 • Slangapparaten
 • Selectie van adembeschermende middelen
 • Het werken in besloten ruimten
 • Controle en dagelijks onderhoud
 • Veiligheidsmaatregelen

Praktijk:

 • Veilig gebruik en aansluiting van de apparatuur
 • Verschillende praktijkoefeningen op de ademlucht trainingsbaan

Trainingsvorm

De training duurt twee dagen en wordt gegeven aan groepen maximaal 10 personen. De eerste 3 dagdelen wordt afwisselend theorie en praktijkinstructie gegeven. Het SIR examen, dat ook uit een theorie en een praktijkgedeelte bestaat,  wordt tijdens het vierde dagdeel afgenomen. Een voorleesexamen is mogelijk voor kandidaten met dyslexie of taalproblemen.

Certificaat

Bij voldoende resultaat ontvangt de kandidaat het SIR Adembescherming B certificaat. Dit certificaat is 3 jaar geldig.

Taal

Het examen Adembescherming B kan door de SIR behalve in het Nederlands ook in het Engels of Duits worden afgenomen. Voor een training in een buitenlandse taal stellen wij graag een aanbieding op maat voor u op.

Locatie

De training vindt plaats bij het opleidingscentrum van Derc Adviesgroep B.V. Eendrachtsdijk 1, 3251 AG Stellendam.

Toelatingseisen

De deelnemers aan deze cursus moeten over een medische verklaring beschikken waaruit blijkt dat men lichamelijk geschikt is voor het werken met ademlucht-toestellen. Aan het praktijkexamen Adembescherming B  kan pas worden deelgenomen als men voor het theoriedeel van dit examen geslaagd is.

Prijs

De prijs rechtsboven op deze pagina is inclusief het lesmateriaal, gebruik praktijkmiddelen, het digitale lesboek, het examen voor SIR-leden, lunch, koffie en thee. Voor niet SIR-leden geldt een toeslag van EUR 80,- op de bovengenoemde prijs.

Let op, voor deze cursus gelden andere betalings- en boekingsvoorwaarden. Eenmalig kosteloos verplaatsen of annuleren is alleen mogelijk mits de wijziging minimaal 15 werkdagen voor aanvang van de training van de training per e-mail is doorgegeven. Annuleringen voor het reeds aangevraagde examen bij de certificerende instantie korter dan 15 werkdagen voor aanvang van de training kunnen niet kosteloos worden doorgevoerd.

Overige informatie

 • De planning van de opleiding kunt u rechtsboven op de cursuspagina vinden, wanneer u een cursus naar keuze selecteert.
 • De geplande cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen. Voor groepen en/of incompany trainingen maken wij graag een aanbieding op maat voor u.
 • Neemt u gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden of u geen geplande data ziet voor de cursus naar keuze.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “Adembescherming B” te beoordelen
Start data
Vervolgdata
02-11-2020
14-12-2020