Adembescherming onafhankelijk (Basis, 2 dagen)

De 2-daagse basistraining ‘Werken met Onafhankelijke Adembescherming Basis’ (ademhalingsautomaat) is bedoeld voor medewerkers die op een (petro)chemisch bedrijfsterrein gebruik moeten kunnen maken van omgevingslucht onafhankelijke adembescherming met een ademautomaat. Dit geldt voor zowel het ademluchttoestel als voor luchtnetsystemen (vast en mobiel). In deze training leert de deelnemer welke adembeschermingsmiddelen er zijn, hoe een ademluchttoestel en de meerurenaansluiting (ook wel leeflucht genoemd) werken en hoe hij hiermee veilig werkzaamheden uit kan voeren.

Let op:
Voor deelname aan SSVV Opleidingengids (SOG) examens moeten deelnemers in bezit zijn van een geldig diploma Basisveiligheid VCA of VOL VCA. Aan deelname aan een SOG examen zijn meerkosten verbonden.

Inhoud training

De training Onafhankelijke Adembescherming Basis bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte

Theorie:

 • Adembescherming algemeen
 • Afhankelijke adembescherming (filtermaskers)
 • Onafhankelijke adembeschermingstoestellen
 • Slangapparaten
 • Selectie van adembeschermende middelen
 • Het werken in besloten ruimten
 • Controle en dagelijks onderhoud
 • Veiligheidsmaatregelen

Praktijk:

 • Veilig gebruik en aansluiting van de apparatuur
 • Verschillende praktijkoefeningen op de ademlucht trainingsbaan

Trainingsvorm

Deze basistraining inclusief DELTA Safety of (tegen meerprijs) SSVV Opleidingen Gids (SOG) examen bestaat uit 2 aaneengesloten dagen van 08.00 tot 16.00 uur voor groepen van 10 tot 12 deelnemers. De eerste 3 dagdelen wordt afwisselend theorie en praktijkinstructie gegeven. Het DELTA Safety of SOG examen, dat ook uit een theorie en een praktijkgedeelte bestaat,  wordt tijdens het vierde dagdeel afgenomen.

Certificaat

Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een DELTA Safety of SSVV Opleidingengids certificaat Veilig Werken met Onafhankelijke Adembescherming. Dit certificaat is 3 jaar geldig.

Taal

Het examen ‘Werken met Onafhankelijke Adembescherming’ kan standaard alleen in de Nederlandse, Engelse of Duitse  taal worden afgenomen. Examens in andere talen zijn mogelijk op aanvraag. Dan moet u bij de anderstalige examens  voor de vertaling rekening houden met 21 werkdagen vertaaltijd en eenmalige extra kosten van ongeveer €300.

Locatie

De training wordt op de trainingslocatie van DELTA verzorgd. Onze locatie, met de door de SIR goedgekeurde persluchtbaan, voldoet volledig aan de eisen die voor het praktijkexamen gelden.

Toelatingseisen

De deelnemers aan deze cursus moeten minimaal 18 jaar zijn en mogen geen belemmerende gezichtsbeharing hebben. Tevens moet een verklaring getoond kunnen worden waaruit blijkt dat de deelnemer medisch geschikt is voor het werken met adembescherming- apparatuur. Voor deelname aan het SSVV opleidingengids (SOG) examen van deze cursus moeten deelnemers in bezit zijn van een geldig diploma Basisveiligheid VCA of VOL VCA.

Prijs

De getoonde prijzen zijn voor de Nederlandstalige cursus inclusief lesmateriaal, gebruik praktijkmiddelen en lunch/koffie/thee. Voor het SSVV Opleidingengids examen wordt een toeslag van € 65,00 per persoon in rekening gebracht. Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Overige informatie

 • De planning van onze opleidingen kunt u vinden op deze site onder Cursus Planning.
 • Deze cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen.
 • Neem gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden.
 • Voor groepen en/of incompany trajecten maken wij graag een aanbieding op maat voor u.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “Adembescherming onafhankelijk (Basis, 2 dagen)” te beoordelen