Assistent OCE Deskundige

De opleiding Assistent OCE-deskundige is bedoeld voor uitvoerend personeel van explosieven (bodem)onderzoekbedrijven, belast met detectiewerkzaamheden en overige functionarissen van explosieven (bodem)onderzoekbedrijven, zoals dataverwerkers. Een ieder die zich bekwaamd in het OCE vak begint als Assistent OCE-deskundige. De Assistent OCE-deskundige werkt altijd onder de directe begeleiding en verantwoordelijkheid van een (Senior) OCE-deskundige.

Inhoud Training

De inhoud voldoet volledig aan de wetgeving op het gebied van explosieven bodemonderzoek (het WSCS-OCE). De verschillende detectiemethoden worden behandeld, waarbij metaaldetectie uitgebreid aan bod komt. Deelnemers worden vertrouwd gemaakt met de basisbegrippen van detectie en de verschillende vormen van detectie. In de opleiding komt verder aan bod: munitieherkenning, explosieve stoffen, interpreteren meetgegevens, ontgraven, identificeren en tijdelijk veiligstellen van de situatie. Theoretische en praktische scholing wisselen elkaar dagelijks af. De praktische scholing vindt plaats op onze oefenterreinen. De opleiding wordt afgesloten met een proefexamen.

Trainingsvorm

De opleiding Assistent OCE-deskundige bestaat uit 7 dagen waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen en oppervlakte- en dieptedetectie volop aan bod komen. REASeuro staat voor kwaliteit en voor meer dan het WSCS-OCE vraagt. ‘Uw veiligheid onze zorg’ is onze missie. Ons ruime assortiment van echte munitiemodellen wordt tijdens de opleiding en het examen ingezet. De deelnemer wordt op deze manier optimaal voorbereid op de praktijk.

Certificaat

Aan het einde van deze opleiding kunt u werken binnen een team van OCE-deskundigen en civieltechnisch personeel. U bent de deskundige op het gebied van zoekapparatuur en zoekmethoden. Wanneer u voor het examen een voldoende resultaat behaalt, ontvangt u het certificaat ‘Assistent OCE-deskundige’ .

Taal

De training wordt gegeven in het Nederlands. De training kan ook worden verzorgd in het Engels of Duits.

Locatie

De opleiding vindt plaats bij het Opleidingscentrum REASeuro te Riel.

Toelatingseisen

Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs en een laptop met mogelijkheid tot draadloos internet.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “Assistent OCE Deskundige” te beoordelen