STCW Basic Safety Training

De Basic Safety (STCW) training is een wereldwijde vereiste voor iedereen die wil werken of werkt op zeevaart schepen en grote jachten. Onder andere voor de maritieme industrie, zeevaart personeel, maar ook zeilers en bestuurders van zeewaardige motorjachten. In de cursus leren de deelnemers hoe te handelen in verschillende noodsituaties aan boord.

Inhoud STCW training

Tijdens deze Basic Safety (STCW) cursus leren de  deelnemers activiteiten, procedures en vaardigheden die bijdragen aan de veiligheid op het water en veiligheid aan boord. Ook leren de deelnemers hoe te handelen in noodsituaties aan boord. In de cursus komen theorie instructies en praktijkoefeningen omtrent de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Basis EHBO
  • Survival op zee technieken
  • Persoonijke veiligheid en sociale verantwoordelijkheden
  • Brand preventie
  • Brand blussen

Trainingsvorm

De Basic Safety Training (STCW) duurt 4,5 dag. De training bestaat uit theorie en praktijk onderdelen en wordt gegeven in groepen van maximaal 12 personen.

Certificaat

Bij positief resultaat ontvangt de deelnemer een STCW Basic Safety Training (BST) (A-V1/1). Dit certificaat heeft een geldigheid van 5 jaar en voldoet aan de STCW’78 richtlijnen inclusief 2010 Manilla amendments.

Taal

Standaard worden de  STCW trainingen  in het Engels  gegeven. Op verzoek en bij voldoende deelnemers kan de cursus ook in het Nederlands worden aangeboden. Het volgen van de training met een tolk is ook toegestaan. Deze tolk kan op aanvraag door DELTA worden ingehuurd.

Locatie

De training vindt plaats bij DELTA Safety Training in Rotterdam. DELTA heeft een volledige indoor trainingslocatie met alle faciliteiten voor een veilige, goede training en een comfortabel verblijf. Voor de Maritieme en Offshore trainingen beschikt DELTA over een verwarmd binnen zwembad.

Toelatingseisen

De deelnemers dienen te beschikken over een medische verklaring, waaruit blijkt dat men lichamelijk geschikt is om deel te nemen aan deze training.

Prijs

De prijs rechts boven op deze pagina is inclusief het lesmateriaal, het gebruik van de praktijkmiddelen, het certificaat en lunch, koffie en thee. Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Overige informatie

  • De planning van de opleiding kunt u rechtsboven op de cursuspagina vinden, wanneer u een cursus naar keuze selecteert.
  • De geplande cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen. Voor groepen en/of incompany trainingen maken wij graag een aanbieding op maat voor u.
  • Neemt u gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden of u geen geplande data ziet voor de cursus naar keuze.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “STCW Basic Safety Training” te beoordelen