Basiskennis OCE Opleiding

Deze opleiding is bestemd voor personen die in het OCE-werkgebied ondersteunende werkzaamheden verrichten, zoals grondwerkers, machinisten, personeel van aannemersbedrijven, toezichthouden personeel van opdrachtgevers, auditeurs en ander personeel dat betrokken is bij (bodem)onderzoeken naar explosieven. Aansluitend aan de opleiding wordt het Basiskennis OCE examen afgenomen. Bij een voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een certificaat Basiskennis Opsporen Conventionele Explosieven. De ARBO-wet verplicht dit certificaat bij OCE-werkzaamheden.

Inhoud Training

De inhoud voldoet volledig aan de wetgeving op het gebied van explosieven bodemonderzoek (het WSCS-OCE), waarbij onder andere het opsporingsproces, veiligheidsregels en verschillende soorten conventionele explosieven worden behandeld. De veiligheid loopt als een rode draad door de lesstof die naadloos aansluit op gestelde toets termen.

Na het volgen van deze training bent u goed voorbereid op het werken in gebieden waar mogelijk conventionele explosieven kunnen worden aangetroffen en u bent zich bewust van de veiligheidsaspecten in relatie tot het werken in deze gebieden. Deze verhoogde bewustwording vergroot uw eigen veiligheid en die van overige personeelsleden, waardoor gevaarlijke situaties tijdig worden gesignaleerd en gemeld. Persoonlijke ongelukken, materiële schade en negatieve publiciteit worden hiermee voorkomen.

Trainingsvorm

Deze basistraining inclusief examen duurt een dag en wordt gegeven aan groepen van maximaal 18 personen. De training bestaat uit een theorie les en een theorie examen.

Certificaat

Wanneer u voor het examen een voldoende resultaat behaalt, ontvangt u het certificaat ‘Basiskennis Opsporen Conventionele Explosieven’. De Arbo-wet verplicht dit certificaat bij OCE-werkzaamheden. Dit certificaat is 3 jaar geldig.

Taal

De cursus wordt gegeven in het Nederlands. De training kan ook worden verzorgd in het Engels of Duits.

Locatie

De training vindt plaats bij Opleidingscentrum REASeuro te Riel.

Toelatingseisen

De deelnemers aan deze cursus moeten minimaal 18 jaar zijn en moet in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “Basiskennis OCE Opleiding” te beoordelen