Basisveiligheid VCA – Basiscursus

FIXED price: U legt de datum van uw training vast, betaling van de cursus dient per omgaande te geschieden. Bij verzetten of annulering van de training wordt de gehele cursusprijs, conform de Algemene Voorwaarden, opnieuw in rekening gebracht. De keuze voor ‘FIXED’ levert u een flinke korting op onze bestaande prijzen op.

FLEX price: U kiest voor flexibiliteit. U kunt een keer kosteloos verzetten, een tweede keer verzetten is mogelijk tegen 50% van de cursusprijs. Verzetten is toegestaan uiterlijk tot 5 werkdagen voor aanvangsdatum cursus conform de Algemene voorwaarden. Betalingstermijn voor bedrijven 30 dagen na ontvangst factuur. U kiest met ‘FLEX’ voor extra service, voor de normale prijs.

De 2-daagse basiscursus Basisveiligheid VCA (B-VCA) is in de eerste plaats bedoeld voor degenen die voor hun werkzaamheden over het B-VCA diploma moeten beschikken en voor de eerste keer het examen gaan doen. Met behulp van het in duidelijk Nederlands geschreven cursusboek (te downloaden via deze website) worden de cursisten door een ervaren instructeur voorbereid op het B-VCA examen, waar de cursus mee wordt afgesloten.

Deze cursus wordt op aanvraag ook in verschillende buitenlandse talen verzorgd door DELTA: Portugees, Engels, Pools, Duits, Frans, etcetera…

Inhoud training

Tijdens de Basisveiligheid VCA (B-VCA) cursus komen verschillende onderwerpen aan bod. Deelnemers leren tijdens deze cursus wat ze moeten weten over o.a.:

Wet- en regelgeving
Risico’s van ongevallen
Gevaarlijke stoffen,
Brand gevaar
Explosie gevaar
Werken in afgesloten ruimten
Veilig werken algemeen
Veilig werken met elektriciteit
Veilig werken met gereedschap
Veilig werken met hijswerktuigen en heftrucks
Veilig werken op hoogte
Tillen, struikelen, uitglijden en vallen
Persoonlijke Beschermingsmiddelen

Trainingsvorm

De Open Inschrijving cursus Basisveiligheid VCA (B-VCA) bestaat uit 2 aaneengesloten dagen les van 08.00 tot 16.00 uur. De groep bestaat gemiddeld uit 15 tot 20 deelnemers. De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Voor deelnemers met een lees- of taal probleem bestaat de mogelijkheid van een voorleesexamen. Voor groepen en ‘in-company’ cursussen kunnen de cursusvorm en tijden in overleg worden aangepast.

Certificaat

Het examen wordt afgenomen door een door ECABO erkend examenbureau. Deelnemers die slagen voor dit examen ontvangen het VCA diploma. Dit diploma is 10 jaar geldig.

Taal

Behalve in het Nederlands kunnen wij de cursus Basisveiligheid VCA (B-VCA) ook verzorgen in het Engels, Duits, Frans, Portugees, Pools, Slowaaks, zie VCA in andere talen. Wilt u een cursus volgen in een taal van een ander land uit de Europese Unie, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Locatie

De cursus B-VCA kan gemiddeld een keer per twee weken op locatie van DELTA worden gevolgd. Voor groepen verzorgen wij ook in-company cursussen.

Toelatingseisen

Voor deelname aan deze cursus worden geen toelatingseisen gesteld. Deelnemers dienen wel ‘begrijpend’ te kunnen lezen.

Prijs

In de rechtsboven genoemde prijs voor de cursus B-VCA in de Nederlandse taal zijn alle kosten inbegrepen, dus inclusief (digitaal) lesboek, gebruik leenboek tijdens de cursus en schriftelijk examen en lunch/koffie/thee, maar exclusief 21% BTW.

Overige informatie

  • De planning van onze opleidingen kunt u vinden op deze site onder Cursus Planning.
  • Deze cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen.
  • Neem gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden.
  • Voor groepen en/of incompany trajecten maken wij graag een aanbieding op maat voor u.