Gasmeten – Basis (3 dagen)

De gasmeten basis 3-daagse is bedoeld voor medewerkers die géén ervaring hebben met gasmeten of geen eerdere cursus positief heeft afgerond. Dit is een training waarin we vanuit de basis beginnen, die je voorbereid op het DELTA of SSVV Opleidingengids (SOG) examen Gasmeten. DELTA verzorgt ook een ‘NOGEPA 1.4 cursus Gasmeten’, die is te vinden onder de ‘Offshore’ cursussen van DELTA.

Let op:

Voor deelname aan SSVV Opleidingengids (SOG) examens moeten deelnemers in bezit zijn van een geldig diploma ‘Basisveiligheid VCA of VOL-VCA’.

Inhoud training

De basistraining Gasmeten bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte:

Theorie:

  • Basisbegrippen van toxische stof, vergiftiging, gassen en dampen, inwerking van toxische stoffen op het lichaam, definities Grenswaarde- en TGG, verspreidings-afhankelijke factoren voor gassen en dampen, relatie tussen Vol. % en PPM en MG/M3, toxische stoffen meeting.
  • Basisbegrippen als brand en explosie, omschrijving en begrip van explosiegebied, explosiegrenzen en de % behorende bij deze grenzen, explosiviteitmeting en interpretatie meetresultaten.
  • Basisbegrippen als verstikking door zuurstoftekort, effecten van een te hoog of te laag zuurstofgehalte/percentage, zuurstofmeting en interpretatie van meetgegevens.

Praktijk:

  • Zelfstandig gasmetingen verrichten
  • Meetapparatuur en eventueel benodigde hulpmiddelen bedienen.

Trainingsvorm

Deze basis training Gasmeten bestaat uit drie dagen instructie en wordt gegeven aan groepen van maximaal 12 deelnemers. Zowel het theorie- als praktijkgedeelte wordt met een toets afgesloten. Voor groepen en incompany trainingen kunnen de cursusvorm en tijden (avonden en weekeinden ook mogelijk) worden aangepast.

Certificaat

Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een DELTA of als daarvoor gekozen is, tegen meerprijs, een SSVV Opleidingengids (SOG) certificaat Gasmeten. Deze certificaten zijn 3 jaar geldig.

Taal

De training wordt uitgevoerd in het Nederlands. Het SSVV Opleidingengids examen Gasmeten kan alleen in het Nederlans worden afgenomen.Op aanvraag kan de training worden verzorgd in het Engels. Het DELTA examen kan zowel in het Nederlands als in het Engels worden verzorgd.

Locatie

De training vindt plaats bij DELTA Safety Training in Rotterdam. DELTA heeft een volledige indoor trainingslocatie met alle faciliteiten voor een veilige, goede training en een comfortabel verblijf.

Toelatingseisen

Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldig diploma Basisveiligheid VCA of VOL-VCA.

Prijs

De rechtsboven op deze pagina genoemde prijs is inclusief het lesmateriaal, het gebruik van de praktijkmiddelen, het geselecteerde examen en lunch, koffie en thee. Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Overige informatie

  • De planning van de opleiding kunt u rechtsboven op de cursuspagina vinden, wanneer u een cursus naar keuze selecteert.
  • De geplande cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen. Voor groepen en/of incompany trainingen maken wij graag een aanbieding op maat voor u.
  • Neemt u gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden of u geen geplande data ziet voor de cursus naar keuze.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “Gasmeten – Basis (3 dagen)” te beoordelen
Start data
Vervolgdata
07-12-2020
21-12-2020
26-01-2021
24-02-2021
23-03-2021
20-04-2021