GWO First Aid – Refresher

In de praktijkgerichte training GWO Eerste Hulp herhaling (First Aid refresher) wordt het verlenen van eerste hulp aan slachtoffers tijdens het werk in de windturbine omgeving herhaald. Deze training is bedoeld voor personen die in het bezit zijn van een GWO Eerste Hulp (First Aid) certificaat en aan hun herhalingsverplichting willen voldoen.

De training GWO Eerste Hulp herhaling (First Aid refresher) is één van de vijf modules van de door de Global Wind Organisation (GWO) ontwikkelde basisveiligheid herhalingstraining voor mensen die werkzaam zijn in de wind-industrie: GWO Basic Safety Refresher.

Het volledige pakket leert deelnemers alles om veilig in de windindustrie te kunnen werken en bestaat uit de modules Eerste Hulp herhaling (First Aid refresher), Manuele Handelingen herhaling (Manual Handling refresher), Brandveiligheid herhaling (Fire Awareness refresher), Overleven op Zee herhaling herhaling (Sea Survival refresher) en Werken op Hoogte herhaling (Working at Heights refresher).

Inhoud training

In deze cursus komen naast alle elementen vanuit het levensreddend handelen, ook de minder levensbedreigende verwondingen en aandoeningen aan bod die in het dagelijks leven veelvuldig voorkomen. Gewondenbeoordeling en ziektebeoordeling zijn ook onderdeel van de training, specifiek gericht op de windturbine omgeving. Na afloop van de cursus bent u breed georiënteerd en kunt u handelen in vrijwel alle situaties. Deze herhalingstraining is bedoeld voor houders van het GWO certificaat First Aid die aan hun herhalingsverplichting willen voldoen. De volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Rescue Management (situatie beoordelen, gevaar overzien, beschermende middelen, etc.)
 • Alarmeren
 • Eerste beoordeling van het slachtoffer
 • Ademweg vrijmaken, beademen en reanimeren (CPR)
 • Gebruik AED
 • Het stabiliseren van een bewusteloos slachtoffer
 • Het stelpen van ernstige bloedingen
 • Shock behandeling
 • Verplaatsen in noodsituaties
 • Gewondenbeoordeling (breuken & ontwrichtingen, nek- en wervelletsel, brandwonden, onderkoeling & bevriezing, kleinere verwondingen, etc.)
 • Ziektebeoordeling (astma, hartinfarct, allergieën, beroerte, etc.)
 • Oefenen aan de hand van verschillende scenario’s voor de specifieke omgeving

Trainingsvorm

De training GWO Eerste Hulp (First Aid) herhaling duurt een dag en wordt gegeven aan groepen van maximaal twaalf deelnemers. Zowel het theorie als het praktijk gedeelte wordt met een toets afgesloten.

Certificaat

Deelnemers die slagen ontvangen een GWO First Aid certificaat. Dit certificaat is 2 jaar geldig.

Taal

De training wordt gegeven in het Engels. Op aanvraag en bij voldoende deelnemers kan de instructie in het Nederlands worden verzorgd.

Locatie

De training vindt plaats bij DELTA Safety Training in Rotterdam. DELTA heeft een volledige indoor trainingslocatie met alle faciliteiten voor een veilige, goede training en een comfortabel verblijf. Deze training kan op aanvraag op locatie worden verzorgd.

Toelatingseisen

Voor deelname aan deze cursus dienen de deelnemers de basis module GWO First Aid te hebben gevolgd.

Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een WINDA ID.

Om een WINDA ID te creëren ga naar: https://winda.globalwindsafety.org en kies ‘Register’, gevolgd door ‘Delegate Registration’. Na het invullen van de gevraagde gegevens wordt een activeringscode gestuurd per email, die 48 uur geldig is. Zodra u deze per email activeert en uw wachtwoord invult, ontvang u een bevestiging met uw WINDA ID. Uw WINDA ID zal op dat moment ook rechtsboven in de pagina verschijnen. Dit WINDA ID is benodigd voor registratie van uw certificaten en dient doorgegeven te worden aan de cursusadministratie voorafgaand aan de training.

Prijs

De prijs rechts boven op deze pagina is inclusief de WINDA registratiekosten, het gebruik van de praktijkmiddelen, het lesmateriaal, lunch, koffie en thee. Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Overige informatie

 • De planning van de opleiding kunt u rechtsboven op de cursuspagina vinden, wanneer u een cursus naar keuze selecteert.
 • De geplande cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen. Voor groepen en/of incompany trainingen maken wij graag een aanbieding op maat voor u.
 • Neemt u gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden of u geen geplande data ziet voor de cursus naar keuze.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “GWO First Aid – Refresher” te beoordelen
Start data
29-10-2020
05-11-2020
12-11-2020
19-11-2020
26-11-2020
03-12-2020
10-12-2020
17-12-2020
24-12-2020
07-01-2021
14-01-2021
21-01-2021
28-01-2021
04-02-2021
11-02-2021
18-02-2021
25-02-2021
04-03-2021
11-03-2021
18-03-2021
25-03-2021