GWO Sea Survival – Refresher

De training  GWO Overleven op Zee herhaling (Sea Survival refresher) is bedoeld voor houders van het GWO Sea Survival certificaat die aan hun herhalingsverplichting willen voldoen. In de training krijgen de cursisten hulpmiddelen om veilig te handelen en de juiste preventieve maatregelen te nemen tijdens offshore activiteiten.

De training GWO overleven op Zee herhaling (Sea Survival refresher) is één van de vijf modules van de door de Global Wind Organisation (GWO) ontwikkelde basisveiligheid herhalingstraining voor mensen die werkzaam zijn in de wind-industrie: GWO Basic Safety Refresher.

Het volledige pakket leert deelnemers alles om veilig in de windindustrie te kunnen werken en bestaat uit de modules Eerste Hulp herhaling (First Aid refresher), Manuele Handelingen herhaling (Manual Handling refresher), Brandveiligheid herhaling (Fire Awareness refresher), Overleven op Zee herhaling herhaling (Sea Survival refresher) en Werken op Hoogte herhaling (Working at Heights refresher).

Inhoud training

In de GWO Sea Survival refresher training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Gevaren en symptomen van onderkoeling en verdrinking
  • Inzicht in de voordelen en beperkingen van de verschillende LSA, PPE en PFPE die vaak in de offshore windindustrie gebruikt worden en deze te gebruiken
  • Veilig verplaatsen van vaartuig naar steiger, vaartuig naar platform en vaartuig naar vaartuig
  • Noodprocedures en de veiligheid op de installaties, vaartuigen en WTG kennen
  • Kennis te hebben van SAR, GMDSS Recovery en Eerste Hulp na ‘man over boord’
  • Evacueren van een WTG op het water met een “Constant Rate Descender”
  • Individuele en collectieve overlevingstechnieken op zee uit te voeren.

Trainingsvorm

De training GWO Overleven op zee (sea survival) herhaling duurt een dag en wordt gegeven aan groepen van maximaal twaalf personen. De training bestaat uit theorie- en praktijkinstructie.

Certificaat

Deelnemers die slagen ontvangen een GWO Sea Survival certificaat. Dit certificaat is 2 jaar geldig.

Taal

De training wordt gegeven in het Engels. Op aanvraag en bij voldoende deelnemers kan de instructie in het Nederlands worden verzorgd.

Locatie

De training vindt plaats bij DELTA Safety Training in Rotterdam. DELTA heeft een volledige indoor trainingslocatie met alle faciliteiten voor een veilige, goede training en een comfortabel verblijf. Voor de Maritieme en Offshore trainingen beschikt DELTA over een verwarmd binnen zwembad.

Toelatingseisen

Voor deelname aan deze cursus dienen de deelnemers de basis module GWO Sea Survival te hebben gevolgd.

Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een WINDA ID.

Om een WINDA ID te creëren ga naar: https://winda.globalwindsafety.org en kies ‘Register’, gevolgd door ‘Delegate Registration’. Na het invullen van de gevraagde gegevens wordt een activeringscode gestuurd per email, die 48 uur geldig is. Zodra u deze per email activeert en uw wachtwoord invult, ontvang u een bevestiging met uw WINDA ID. Uw WINDA ID zal op dat moment ook rechtsboven in de pagina verschijnen. Dit WINDA ID is benodigd voor registratie van uw certificaten en dient doorgegeven te worden aan de cursusadministratie voorafgaand aan de training.

Prijs

De prijs rechts boven op deze pagina is inclusief de WINDA registratiekosten, het gebruik van de praktijkmiddelen, het lesmateriaal, lunch, koffie en thee. Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Overige informatie

  • De planning van de opleiding kunt u rechtsboven op de cursuspagina vinden, wanneer u een cursus naar keuze selecteert.
  • De geplande cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen. Voor groepen en/of incompany trainingen maken wij graag een aanbieding op maat voor u.
  • Neemt u gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden of u geen geplande data ziet voor de cursus naar keuze.
Start data
30-10-2020
06-11-2020
13-11-2020
20-11-2020
27-11-2020
04-12-2020
11-12-2020
18-12-2020
08-01-2021
15-01-2021
22-01-2021
29-01-2021
05-02-2021
12-02-2021
19-02-2021
26-02-2021
05-03-2021
12-03-2021
19-03-2021
26-03-2021