GWO Working at Heights – Refresher

De praktijkgerichte herhalingstraining GWO Werken op Hoogte herhaling (GWO Working at Heights refresher) is bedoeld voor houders van het GWO Working at Heights certificaat die aan hun herhalingsverplichting willen voldoen. Tijdens deze training leert u de Persoonlijke Beschermings Materialen (PBM) voor werken op hoogte op een correcte manier gebruiken. Daarnaast leren we de gebruiker op een veilige en verantwoorde wijze zichzelf en/of een gewonde collega te evacueren van hoogte.

De training GWO Werken op Hoogte herhaling (Working at Heights refresher) is één van de vijf modules van de door de Global Wind Organisation (GWO) ontwikkelde basisveiligheid herhalingstraining voor mensen die werkzaam zijn in de wind-industrie: GWO Basic Safety Refresher.

Het volledige pakket leert deelnemers alles om veilig in de windindustrie te kunnen werken en bestaat uit de modules Eerste Hulp herhaling (First Aid refresher), Manuele Handelingen herhaling (Manual Handling refresher), Brandveiligheid herhaling (Fire Awareness refresher), Overleven op Zee herhaling herhaling (Sea Survival refresher) en Werken op Hoogte herhaling (Working at Heights refresher).

Inhoud training

In deze training worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Persoonlijke veiligheid
 • Theorie werken op hoogte: relevante rechts- en wetkennis, persoonlijke beschermingsmaterialen, krachten, etc. Basis valbeveiliging: gordel aantrekken, regels en praktische toepassingen m.b.t. valbeveiliging, werkplaatsbeperking en werkpositionering
 • Werken met permanente en tijdelijke valbeveiligingssystemen
 • Redden uit valbeveiligingssysteem (rail of kabel) m.b.v. kant-en-klaar systeem
 • Noodontvluchting vanuit de nacelle
 • Redding slachtoffer die hangt over de rand van de nascel/transition piece
 • Slachtoffer evacueren en overdragen aan professionele hulpverleners
 • Behandelen van orthostatische shock (hangtrauma)
 • Oefenen aan de hand van verschillende scenario’s

Trainingsvorm

De training GWO Werken op Hoogte (Working at Heights) herhaling duurt een dag en wordt gegeven aan groepen van maximaal 8 deelnemers. De cursus bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte.

Certificaat

Deelnemers die slagen ontvangen een GWO Working at Heights certificaat. De Arbocatalogus stelt dat werken op hoogte trainingen ieder jaar (jaarlijks) herhaald dienen te worden. Het GWO certificaat is echter 2 jaar geldig. Het is de verantwoordelijkheid van de bezitter dat aan lokale wet- en regelgeving wordt voldaan.

Taal

De training wordt gegeven in het Engels. Op aanvraag en bij voldoende deelnemers kan de instructie in het Nederlands worden verzorgd.

Locatie

De training vindt plaats bij DELTA Safety Training in Rotterdam. DELTA heeft een volledige ‘indoor’ trainingslocatie met alle faciliteiten voor een veilige, goede training en een comfortabel verblijf. Deze training kan op aanvraag op locatie worden verzorgd, mits daar de juiste voorzieningen beschikbaar zijn.

Toelatingseisen

Een goed lichamelijke conditie is een vereiste. Deelnemers mogen niet meer dan 124 kilo wegen in verband met het draagvermogen van de materialen die tijdens de training worden gebruikt. Graag eigen veiligheidsschoenen meenemen.

Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een WINDA ID.

Om een WINDA ID te creëren ga naar: https://winda.globalwindsafety.org en kies ‘Register’, gevolgd door ‘Delegate Registration’. Na het invullen van de gevraagde gegevens wordt een activeringscode gestuurd per email, die 48 uur geldig is. Zodra u deze per email activeert en uw wachtwoord invult, ontvang u een bevestiging met uw WINDA ID. Uw WINDA ID zal op dat moment ook rechtsboven in de pagina verschijnen. Dit WINDA ID is benodigd voor registratie van uw certificaten en dient doorgegeven te worden aan de cursusadministratie voorafgaand aan de training.

Prijs

De prijs rechts boven op deze pagina is inclusief de WINDA registratiekosten, het gebruik van de praktijkmiddelen, het lesmateriaal, lunch, koffie en thee. Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Overige informatie

 • De planning van de opleiding kunt u rechtsboven op de cursuspagina vinden, wanneer u een cursus naar keuze selecteert.
 • De geplande cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen. Voor groepen en/of incompany trainingen maken wij graag een aanbieding op maat voor u.
 • Neemt u gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden of u geen geplande data ziet voor de cursus naar keuze.
Start data
03-11-2020
10-11-2020
17-11-2020
24-11-2020
01-12-2020
08-12-2020
10-12-2020
15-12-2020
22-12-2020
05-01-2021
12-01-2021
19-01-2021
26-01-2021
02-02-2021
09-02-2021
16-02-2021
23-02-2021
02-03-2021
09-03-2021
16-03-2021
23-03-2021