Verlengen Hoge Druk Machinist

De herhalingscursus Hoge Druk Machinist (HDM)-Verlenging is de vervolgcursus op de basiscursus Hoge Druk Machinst HDM. Volgens de SIR regelgeving dienen personen die hoge-druk installaties bedienen (de pomp en toebehoren) in het bezit te zijn van het HDM certificaat (voor het uitvoeren van spuitwerk is een HDS certificaat voldoende). In deze HDM cursus worden de deelnemers voorbereid op het HDM-verlengings examen van de SIR. Dit examen bestaat alleen uit theorie.

Inhoud training

Theorie:

  • Druk, Cavitatie, Reactiekracht
  • Opbouw van een hoge druk installatie
  • Het gebruik en de bediening van een HD installatie
  • Veiligheidsregels en voorschriften
  • Rekenen met druk/tabellen

Trainingsvorm

Deze cursus duurt een dag en wordt gegeven aan groepen van maximaal 15 personen.

Voor groepen en bij incompany trainingen kunnen de cursusvorm en de lestijden (avonden en weekenden zijn ook mogelijk) worden aangepast. Het (schriftelijke) examen wordt aansluitend aan de cursus door de SIR afgenomen. Bij het aanvragen/inplannen van een cursus dient rekening te worden gehouden met een aanvraagtijd van 10 werkdagen voor het SIR-examen.

Certificaat

Bij voldoende resultaat ontvangt de kandidaat het Hoge Druk Vloeistof Reinigen Certificaat HDM. Het HDM-verlenging certificaat is 3 jaar geldig.

Taal

Het examen Hogedruk Machinist kan door de SIR naast in het Nederlands ook in het Engels, Duits en Frans worden afgenomen. Voor een training in een buitenlandse taal stellen wij graag een aanbieding op maat voor u op.

Locatie

De training vindt plaats bij het opleidingscentrum van Derc Adviesgroep B.V. Eendrachtsdijk 1, 3251 AG Stellendam.

Toelatingseisen

Aan het HDM examen van de SIR kan pas worden deelgenomen als de kandidaat in het bezit is van een geldig HDM certificaat.

Prijs

De prijs rechtsboven op deze pagina is inclusief het lesmateriaal, gebruik praktijkmiddelen, het digitale lesboek, het examen voor SIR-leden, lunch, koffie en thee. Voor niet SIR-leden geldt een toeslag van EUR 80,- op de bovengenoemde prijs.

Let op, voor deze cursus gelden andere betalings- en boekingsvoorwaarden. Eenmalig kosteloos verplaatsen of annuleren is alleen mogelijk mits de wijziging minimaal 15 werkdagen voor aanvang van de training van de training per e-mail is doorgegeven. Annuleringen voor het reeds aangevraagde examen bij de certificerende instantie korter dan 15 werkdagen voor aanvang van de training kunnen niet kosteloos worden doorgevoerd.

Overige informatie

  • De planning van de opleiding kunt u rechtsboven op de cursuspagina vinden, wanneer u een cursus naar keuze selecteert.
  • De geplande cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen. Voor groepen en/of incompany trainingen maken wij graag een aanbieding op maat voor u.
  • Neemt u gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden of u geen geplande data ziet voor de cursus naar keuze.