Verlengen Hoge Druk Spuiter

De herhalings training Hoge Druk Spuiter is bedoeld voor personen die met hoge-druk waterstraal-installaties werken en het SIR certificaat ‘HDS’ moeten behouden. Het werken met hoge-druk waterstraal-installaties brengt potentieel grote risico’s met zich mee. Het is daarom dat in deze cursus door ervaren en vakkundige instructeurs aan de deelnemers wordt geleerd hoe op een veilige manier met deze installaties kan worden gewerkt.

Inhoud training

Deze training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte:

Theorie:

 • Drukverlies, reactiekracht, waterverbruik, inrichting spuitplaats en werking van het systeem
 • Gebruik en bediening van een hoge druk installatie en bijbehorende materialen, zoals kruipslang, pistool, lans en diverse spuit-monden
 • Veiligheidsregels/voorschriften
 • Rekenen met druk/tabellen
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Praktijk:

 • Werken met pistool en kruipslang
 • Reactiekracht
 • Persoonlijke bescherming middelen

Trainingsvorm

Deze cursus duurt 1 dag en wordt gegeven aan groepen van maximaal 15 personen. De eerste dag bestaat uit theorie en praktijk en hierin wordt de kandidaat optimaal voorbereid voor het examen, welke op de volgende dag plaatsvind. Dit examen wordt door de SIR afgenomen en duurt één dagdeel.

Certificaat

Bij voldoende resultaat ontvangt de kandidaat het Hoge Druk Vloeistofreinigen Certificaat HDS. Het certificaat is 3 jaar geldig (SIR normen). Verlenging van het certificaat dient plaats te vinden, voordat het huidige certificaat verlopen is.

Taal

Het examen Hogedruk Spuiter kan door de SIR naast in het Nederlands ook in het Engels, Duits en Frans worden afgenomen. Voor een training in een buitenlandse taal stellen wij graag een aanbieding op maat voor u op.

Locatie

De training vindt plaats bij het opleidingscentrum van Derc Adviesgroep B.V. Eendrachtsdijk 1, 3251 AG Stellendam

Toelatingseisen

Voor deelname aan deze cursus dient u in het bezit te zijn van een geldig SIR hogedruk spuiten certificaat.

Prijs

De prijs rechtsboven op deze pagina is inclusief het lesmateriaal, gebruik praktijkmiddelen, het digitale lesboek, het examen voor SIR-leden, lunch, koffie en thee. Voor niet SIR-leden geldt een toeslag van EUR 80,- op de bovengenoemde prijs.

Let op, voor deze cursus gelden andere betalings- en boekingsvoorwaarden. Eenmalig kosteloos verplaatsen of annuleren is alleen mogelijk mits de wijziging minimaal 15 werkdagen voor aanvang van de training van de training per e-mail is doorgegeven. Annuleringen voor het reeds aangevraagde examen bij de certificerende instantie korter dan 15 werkdagen voor aanvang van de training kunnen niet kosteloos worden doorgevoerd.

Overige informatie

 • De planning van de opleiding kunt u rechtsboven op de cursuspagina vinden, wanneer u een cursus naar keuze selecteert.
 • De geplande cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen. Voor groepen en/of incompany trainingen maken wij graag een aanbieding op maat voor u.
 • Neemt u gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden of u geen geplande data ziet voor de cursus naar keuze.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “Verlengen Hoge Druk Spuiter” te beoordelen