Hogedruk Spuiter

FIXED price: U legt de datum van uw training vast, betaling van de cursus dient per omgaande te geschieden. Bij verzetten of annulering van de training wordt de gehele cursusprijs, conform de Algemene Voorwaarden, opnieuw in rekening gebracht. De keuze voor ‘FIXED’ levert u een flinke korting op onze bestaande prijzen op.

FLEX price: U kiest voor flexibiliteit. U kunt een keer kosteloos verzetten, een tweede keer verzetten is mogelijk tegen 50% van de cursusprijs. Verzetten is toegestaan uiterlijk tot 5 werkdagen voor aanvangsdatum cursus conform de Algemene voorwaarden. Betalingstermijn voor bedrijven 30 dagen na ontvangst factuur. U kiest met ‘FLEX’ voor extra service, voor de normale prijs.

De 2-daagse basistraining ‘Hoge Druk Spuiter’ is bedoeld voor personen die met hoge-druk waterstraal-installaties (gaan) werken en het SIR certificaat ‘HDS’ moeten behalen. Het werken met hoge-druk waterstraal-installaties brengt potentieel grote risico’s met zich mee. Het is daarom dat in deze cursus door ervaren en vakkundige instructeurs aan de deelnemers wordt geleerd hoe op een veilige manier met deze installaties kan worden gewerkt.

Inhoud training

Deze training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte:

THEORIE:

 • Drukverlies, reactiekracht, waterverbruik, inrichting spuitplaats en werking van het systeem
 • Gebruik en bediening van een hoge druk installatie en bijbehorende materialen, zoals kruipslang, pistool, lans en diverse spuit-monden
 • Veiligheidsregels/voorschriften
 • Rekenen met druk/tabellen
 • Persoonlijke beschermings middelen

PRAKTIJK:

 • Werken met pistool en kruipslang
 • Reactiekracht
 • Persoonlijke beschermings middelen

Trainingsvorm

Deze cursus bestaat uit 2-dagen aaneengesloten instructie van 08.00-16.00 voor groepen van 10-15 deelnemers. De eerste dag bestaat uit theorie en de tweede dag wordt praktijkinstructie gegeven. Bij aanmelding van complete groepen en/of ‘in-company’ trainingen kunnen de cursusvorm en de lestijden (ook avonden en weekenden zijn dan mogelijk) worden aangepast.

Het examen (dat ook uit een theorie- en een praktijkdeel bestaat), wordt door de SIR afgenomen en duur één dagdeel. Het examen (is dus niet in de twee dagen van de cursus inbegrepen, qua tijd) organiseren wij het liefste op de dag direct na de tweede cursusdag. Een voorlees-examen voor het theoriegedeelte is mogelijk voor kandidaten die moeite hebben met lezen.

Certificaat

Bij voldoende resultaat ontvangt de kandidaat het ‘Hoge Druk Vloeistofreinigen Certificaat HDS’. Het certificaat is 2 jaar geldig en na verlenging steeds 3 jaar (SIR normen). Verlenging van het certificaat dient plaats te vinden, voordat het huidige certificaat verlopen is.

Taal

De HDS Training en het examen kunnen naast in de Nederlandse taal ook in de Engelse, Duitse en Franse taal worden verzorgd. Voor een training/examen in een buitenlandse taal stellen wij graag een aanbieding op maat voor u op.

Locatie

De training en het examen kunnen zowel bij DELTA als bij u op locatie verzorgd worden. Voorwaarde hiervoor is dat wordt voldaan aan de eisen van SIR op uw locatie. Wij informeren u graag op dit gebied: info@deltasafety.nl

Toelatingseisen

Voor deelname aan deze cursus worden geen toelatingseisen gesteld. Aan het praktijkgedeelte van het SIR examen kan de kandidaat pas deelnemen als hij/zij voor het theoriegedeelte van het SIR examen is geslaagd. De uitslag van het theoriegedeelte wordt direct na afloop, voor aanvang van het praktijkgedeelte, kenbaar gemaakt.

Prijs

De rechtsboven op deze pagina genoemde prijs is inclusief lesmateriaal, gebruik praktijkmiddelen en lunch, koffie en thee. De prijs voor het SIR examen inclusief handboek, wordt door de SIR jaarlijks vastgesteld en is voor niet- SIR leden de dubbele prijs. De huidige prijs voor SIR leden bedraagt € 112,25 per persoon. Prijs is exclusief 21 % BTW.

Let op, voor deze cursus gelden andere betalings- en boekingsvoorwaarden. Eenmalig kosteloos verplaatsen of annuleren is alleen mogelijk mits de wijziging minimaal 15 werkdagen voor aanvang van de training van de training per e-mail is doorgegeven. Annuleringen voor het reeds aangevraagde examen bij de certificerende instantie korter dan 15 werkdagen voor aanvang van de training kunnen niet kosteloos worden doorgevoerd.

Overige informatie

 • De planning van onze opleidingen kunt u vinden op deze site onder Cursus Planning.
 • Deze cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen.
 • Neem gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden.
 • Voor groepen en/of incompany trajecten maken wij graag een aanbieding op maat voor u.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “Hogedruk Spuiter” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *