Hoogwerker mobiele verticale hoogwerkers, categorie 3A – Basis

Deelnemers leren veilig en verantwoord te werken met een mobiele verticale hoogwerker (categorie 3A), verdiepen zich in wettelijke bepalingen, verschillende modellen en typen, krachtbronnen en veiligheidseisen. Ook nemen de cursisten kennis van keuring en mogelijke windbelasting. Zij ontwikkelen hun vaardigheden, leren de hoogwerker te inspecteren voor gebruik, veilig op te stellen en te verplaatsen. Ook gaan de cursisten aan de slag met de bediening van de hoogwerker. Na de training zijn de deelnemers in staat goed te handelen in noodsituaties.

Let op: Voor deelname aan SSVV Opleidingengids (SOG) examens moeten deelnemers in bezit zijn van een geldig diploma Basisveiligheid VCA of VOL VCA. Aan deelname aan een SOG examen zijn meerkosten verbonden.

Inhoud Training

Deze training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte:

Theorie:

 • Definitie hoogwerkers, modellen en types
 • Relevante wettelijke bepaling
 • Praktisch en veilig omgaan met de hoogwerker: verschillende uitrustingsstukken, constructie en inrichting, inspecties en onderhoud, lastbehandeling, mogelijkheden en beperkingen
 • Veiligheidsvoorschriften met betrekking tot: veiligheidsvoorzieningen, transportregels op de werkplek en het gebruik van de hoogwerker

Praktijk:

 • Hef- en hijs-werkzaamheden uitvoeren
 • Rijvaardigheid en veilige bediening
 • Voorkomen van ongelukken en schades
 • Herkennen van gevaarlijke defecten
 • Praktijkoefening op vastgesteld parcours, afhankelijk van machinetype

Trainingsvorm

De training duurt twee dagen en wordt gegeven aan groepen van maximaal 8 personen. Zowel het theorie als praktijk gedeelte wordt afgesloten met een toets. Voor groepen en incompany trainingen kunnen de cursusvorm en tijden mogelijk worden aangepast.

Certificaat

Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een DELTA of als daarvoor gekozen is, tegen meerprijs, een SSVV Opleidingengids (SOG) certificaat Veilig werken met de Hoogwerker (categorie 3A). Dit certificaat is 5 jaar geldig.

Taal

De cursus wordt in het Nederlands verzorgd. Het SSVV examen kan naast het Nederlands ook worden afgenomen in het Engels, Duits, Pools en Portugees. Voor cursussen met examens in deze buitenlandse talen maken wij graag een offerte op maat voor u.

Locatie

De training vindt plaats bij DELTA Safety Training in Rotterdam. DELTA heeft een volledige indoor trainingslocatie met alle faciliteiten voor een veilige, goede training en een comfortabel verblijf. Op aanvraag en bij voldoende deelname kan de training ook op locatie worden verzorgd. Voor het behalen van een SSVV certificaat raden wij aan, vanwege de eisen die het SSVV aan de praktijk examen locatie stelt, voor een training op DELTA locatie te kiezen.

Toelatingseisen

Deelnemers aan het SOG examen moeten minimaal 18 jaar oud zijn en over het rijbewijs B te beschikken. Deelnemers aan het DELTA examen moeten minimaal 16 jaar oud zijn. Voor deelname aan het SSVV opleidingengids (SOG) examen van deze cursus moeten deelnemers tevens in bezit zijn van een geldig diploma Basisveiligheid VCA of VOL VCA.

Prijs

De rechtsboven op deze pagina genoemde prijs is inclusief het lesmateriaal, het gebruik van de praktijkmiddelen, het geselecteerde examen en lunch, koffie en thee. Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Overige Informatie

 • De planning van de opleinding kunt u rechtsboven op de cursuspagina vinden, wanneer u een cursus naar keuze selecteert.
 • De geplande cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen. Voor groepen en/of incompany trainingen maken wij graag een aanbieding op maat voor u.
 • Neemt u gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden of u geen geplande data ziet voor de cursus naar keuze.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “Hoogwerker mobiele verticale hoogwerkers, categorie 3A – Basis” te beoordelen
Start data
Vervolgdata
26-10-2020
28-10-2020
12-11-2020
16-11-2020
10-12-2020
11-01-2021
28-01-2021
24-02-2021
11-03-2021