HUET

De Helicopter Underwater Escape Training (HUET) is bedoeld voor offshore/maritiem personeel dat voor vervoer van- en naar hun werkplek gebruik maakt van een helikopter en waarvoor een veiligheidstraining verplicht is.

DELTA verzorgt naast de OPITO HUET de NOGEPA 0.5C (CA-EBS) training en de HUET als onderdeel van de BOSIET/ FOET en NOGEPA 0.5 en 0.4.

Inhoud HUET training

Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan:

  • Helicopter Safety (theorie/praktijk)
  • CA-EBS (Emergency Breathing System)

Er worden diverse praktijkoefeningen in ons zwembad gedaan, met gebruik van de ‘HUET’ simulator. Deze simulator kan 360 graden draaien en is een nagebouwde offshore helikopter cabine, met ramen en deuren, van waaruit de technieken om veilig te kunnen ontsnappen bij een crash op het water worden geoefend. Bij de praktijkgedeelten worden veiligheidsduikers ingezet om de veiligheid van onze cursisten te kunnen waarborgen.

Trainingsvorm

De cursus HUET duurt één dag en wordt gegeven aan groepen van maximaal 16 personen. De cursus bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte.

Certificaat

OPITO Approved HUET certificaat (code 5295), inclusief CA-EBS. Dit (HUET) certificaat is 4 jaar geldig. Binnen 4 jaar dient u deze cursus te herhalen.

DELTA is erkend/gecertificeerd door OPITO om de HUET training te geven. DELTA is verder erkend/gecertificeerd door NOGEPA om de HUET cursus als onderdeel van de 0.5 A en B en de 0.4 trainingen te geven evenals voor losse 0.5 C/CA-EBS trainingen met NOGEPA certificaat.

Taal

De offshore trainingen worden standaard in het Engels gegeven. Op verzoek en bij voldoende deelnemers kan de cursus ook in het Nederlands worden gegeven.

Locatie van de training

De training vindt plaats bij DELTA Safety Training in Rotterdam. DELTA heeft een volledige indoor trainingslocatie met alle faciliteiten voor een veilige, goede training en een comfortabel verblijf. Voor de Maritieme en Offshore trainingen beschikt DELTA over een verwarmd binnen zwembad.

Toelatingseisen

De deelnemer dient in het bezit te zijn van een OGUK Offshore Medisch of NOGEPA Offshore medisch certificaat. Wanneer de medische keuring na 31 maart 2018 is uitgevoerd dient de sticker in het veiligheidspaspoort aan te geven of de deelnemer FIT TO TRAIN IN-WATER CA-EBS of UNFIT TO TRAIN IN-WATER CA-EBS is. Wanneer de medische keuring is uitgevoerd voorafgaand aan 31 maart 2018, dient een longfunctie test te zijn uitgevoerd voor deelname aan de cursus. Deze keuring kan bij DELTA Safety Training worden uitgevoerd.

Prijs

De prijs rechts boven op de pagina is inclusief registratie, het lesmateriaal, het gebruik van de praktijkmiddelen, lunch, koffie en thee. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Overige informatie

  • De planning van de opleiding kunt u rechtsboven op de cursuspagina vinden, wanneer u een cursus naar keuze selecteert.
  • De geplande cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen. Voor groepen en/of incompany trainingen maken wij graag een aanbieding op maat voor u.
  • Neemt u gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden of u geen geplande data ziet voor de cursus naar keuze.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “HUET” te beoordelen