Hulpmonteur Steigerbouw

FIXED price: U legt de datum van uw training vast, betaling van de cursus dient per omgaande te geschieden. Bij verzetten of annulering van de training wordt de gehele cursusprijs, conform de Algemene Voorwaarden, opnieuw in rekening gebracht. De keuze voor ‘FIXED’ levert u een flinke korting op onze bestaande prijzen op.

FLEX price: U kiest voor flexibiliteit. U kunt een keer kosteloos verzetten, een tweede keer verzetten is mogelijk tegen 50% van de cursusprijs. Verzetten is toegestaan uiterlijk tot 5 werkdagen voor aanvangsdatum cursus conform de Algemene voorwaarden. Betalingstermijn voor bedrijven 30 dagen na ontvangst factuur. U kiest met ‘FLEX’ voor extra service, voor de normale prijs.

In deze 5-daagse cursus ‘Hulpmonteur Steigerbouw’ leren aankomende hulpmonteurs alle belangrijke ‘basiskneepjes van het vak’ om daarna in de praktijk voldoende ervaring op te doen om aan de cursus ‘Monteur Steigerbouw’ te kunnen beginnen. Tijdens de training worden de deelnemers door een ervaren trainer met behulp van veel praktijkopdrachten, beeldmateriaal en e-learning in 4 dagen voorbereid op het examen ‘Hulpmonteur Steigerbouw’. Op dag 5 wordt het examen afgenomen en bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer het DNV-GL vakbekwaamheids-certificaat ‘Hulpmonteur Steigerbouw’. Het betreft een persoonscertificering onder ISO 17024. Met dit certificaat wordt voldaan aan de vakbekwaamheids-eis van de Richtlijn Steigers. Daarin is vastgelegd dat vanaf 1 januari 2017 de vakbekwaamheid aangetoond moet kunnen worden. In deze training wordt gewerkt met hoogwaardig steigerbouwmateriaal van scafom-rux.

Inhoud training

Elke trainingsdag bij deze training Hulpmonteur Steigerbouw bestaat uit een afwisselend programma met korte informatierondes door de trainer en diverse groepsopdrachten voor de deelnemers. De opdrachten zijn zo geformuleerd dat ze zoveel mogelijk aansluiten bij de eigen beroepspraktijk en dat ze vooral uitnodigend zijn om op zoek te gaan naar de benodigde theorie. Daarnaast worden de deelnemers zoveel mogelijk geactiveerd om te leren door te doen. Tijdens de 4-daagse training komen de volgende onderdelen aan bod:

 • De hoofdregels en gebruikte begrippen in de steigerbouw;
 • Steigermaterialen en –onderdelen verklaren en benoemen op tekeningen;
 • Correct en veilig toepassen van Persoonlijke Bescherming Middelen (PBM’s);
 • Ergonomisch verantwoord verplaatsen van steigermateriaal;
 • Zelfstandig sorteren van steigermateriaal op afmeting en soort;
 • Veilig transporteren van steigermateriaal;
 • De begrippen sterkte, stijfheid en stabiliteit;
 • Veilig monteren en demonteren van traditionele en systeemsteigers tot 8 meter hoog en een uitbouwconsole;
 • Veilig monteren en demonteren van een stalen rolsteiger tot 8 meter hoog;
 • Omgaan met steigercontrolesystemen (bijv. Scafftag-procedure).

Dag 5: Theorie en praktijkexamen.

Trainingsvorm

Deze training bestaat uit 4 aangesloten dagen training van 08.00 tot 16.00 uur voor groepen van maximaal 10 deelnemers. Op dag 5 wordt een theorie en praktijkexamen afgenomen door een DNV-GL gecertificeerd examenbureau.

Certificaat

Na succesvolle afsluiting ontvangt men het vakbekwaamheidcertificaat ‘Hulpmonteur Steigerbouw’ van DNV-GL met een geldigheid van 5 jaar.

Taal

De training wordt in de Nederlandse taal verzorgd en op verzoek ook in andere talen.

Locatie

De training kan gevolgd worden bij DELTA Safety Training in Rotterdam waar alle benodigde faciliteiten aanwezig zijn. Op verzoek kunnen we deze training ook organiseren op andere locaties, mits deze over de juiste voorzieningen beschikken.

Toelatingseisen

Er zijn geen specifieke toelatingseisen voor deze cursus, maar het vooraf behalen van het certificaat Basisveiligheid VCA raden wij aan.

Prijs

De prijs staat vermeld in de rechter bovenhoek van deze pagina. Deze prijs is
inclusief alle trainingsmaterialen, het DNV-GL theorie- en praktijkexamen en certificaat en lunch, koffie en thee. In deze cursusprijs is ook een afdracht van € 75,00 per certificaat aan de Stichting Veilig Werken Op Hoogte inbegrepen.

Verder zijn niet inbegrepen in de prijs:

 • Transport van en naar eventuele geselecteerde hotels à € 15,- per dag.
 • 21% BTW. Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Overige informatie

 • De planning van onze opleidingen kunt u vinden op deze site onder Cursus Planning.
 • Deze cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen.
 • Neem gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden.
 • Voor groepen en/of incompany trajecten maken wij graag een aanbieding op maat voor u.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “Hulpmonteur Steigerbouw” te beoordelen