Middelbaar Veiligheidskunde (MVK)

Middelbaar Veiligheidskunde (MVK)

Volg onze dagopleiding Middelbaar Veiligheidskunde op onze locatie in de Waalhaven in Rotterdam!

Het doel van de opleiding is om u de juiste kennis en handvatten te geven om binnen uw organisatie of als adviseur uw rol als veiligheidskundige goed uit te kunnen voeren.

Tijdens deze opleiding leert u onder andere over elektrische veiligheid, Arbowetgeving, brandveiligheid, gevaarlijke stoffen en fysieke belasting. Verder leert u hoe u een risico-inventarisatie kunt uitvoeren en hoe u hier gepaste maatregelen voor kunt nemen. Na deze opleiding bent u in staat om een deskundig advies te geven over verschillende veiligheidsaspecten.

Inhoud training

In deze training worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Ondersteunt u de directie/organisatie bij de invulling van het veiligheidsbeleid.
 • Bent u op de hoogte van wet- en regelgeving inzake veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu.
 • Kunt u handelen volgens de veiligheidsvoorschriften.
 • Heeft u kennis van elektrische veiligheid en gevaarlijke stoffen.
 • Kunt u een TRA uitvoeren en een RI&E samenstellen.
 • Heeft u kennis over arbeidsmiddelen -en plaatsen.
 • Heeft u kennis over fysieke belasting en factoren die hierin een rol spelen.
 • Heeft u kennis over management systemen en het uitvoeren van audits.

U verkrijgt kennis en inzicht op het gebied van:

 • Gebruik van wet- en regelgeving;
 • Tijdelijke werkplekken, belangrijkste prioritaire operationele risico’s, zoals werken op hoogte, werken in besloten ruimtes, elektrische veiligheid en gevaarlijke stoffen, fysieke belasting, fysische factoren.

Trainingsvorm

De opleiding bestaat uit 15 lesdagen, waarbij er dieper op de theorie wordt ingegaan. Verder dient de deelnemer gedurende, de looptijd van de opleiding opdrachten uit te voeren. Verder zijn er twee theorie examens welke gehaald dienen te worden. De afronding van de opleiding wordt gedaan met het schrijven van een scriptie en met het presenteren en verdedigen van deze scriptie.

Certificaat

De deelnemer ontvangt, na het voldoende afsluiten van de opleiding, een Middelbaar Veiligheidskunde (MVK) certificaat, waar een waardering van Hobéon SKO-VK aan vast zit.

Taal

De training wordt verzorgd in de Nederlandse taal.

Locatie

De training wordt gegeven onze locatie in de Waalhaven in Rotterdam. (Geyssendorfferweg 47)

Toelatingseisen

Om te starten met de opleiding Middelbaar Veiligheidskunde (MVK) dient u in het bezit te zijn van een geldig VCA basisveiligheid diploma. Het is een MBO-4 niveau opleiding. Hierdoor is een intake gesprek onderdeel van het toelatingsproces.

Doorlooptijd opleiding

Zoals al aangegeven, duurt de opleiding 15 lesdagen. Daarbij zijn er 2 ochtenden waarop theorie examen wordt afgenomen en is er één dag waarop de scriptie verdedigd dient te worden. Verder zijn er nog 4 dagen, waarop u vrijwillig (dit is niet verplicht) scriptie begeleiding kunt ontvangen van onze docenten.

Prijs

De investering bedraagt € 5450,-. Dit is een all-in prijs, incl. lesmateriaal, studiebegeleiding en examen. Alle prijzen zijn excl. BTW.

Er worden geen extra kosten voor eventuele herexamens of het inhalen van lessen gerekend.

Overige informatie

 • De geplande cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen. Voor groepen en/of in company trainingen maken wij graag een aanbieding op maat voor u.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “Middelbaar Veiligheidskunde (MVK)” te beoordelen
Start data
Vervolgdata