Monteur Steigerbouw

In de training Monteur Steigerbouw worden de deelnemers  met behulp van veel praktijkopdrachten, beeldmateriaal en e-learning in vier dagen voorbereid op het examen Monteur Steigerbouw, dat op de vijfde dag plaatsvindt.  

Inhoud training

Elke trainingsdag bestaat uit een afwisselend programma met korte informatierondes door de trainer en diverse groepsopdrachten voor de deelnemers. De opdrachten zijn zo geformuleerd dat ze zoveel mogelijk aansluiten bij de eigen beroepspraktijk en dat ze vooral uitnodigend zijn om op zoek te gaan naar de benodigde theorie. Daarnaast worden de deelnemers zoveel mogelijk geactiveerd om te leren door te doen.

De volgende onderwerpen komen aan de orde: 

  • Veilig werken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden, steigertypes, steigertoepassingen, benamingen van onderdelen (en redenen afkeur), verschilstandaardconfiguraties en complexe steigers, toegangsmogelijkheden en middelen en tekening lezen.
  • Veilig werken, belasten van steigervloeren, ondergrond, verankering, krachtenleer, sterke, stijfheid en stabiliteit.
  • Veilig werken, monteren, aanpassen, demonteren en inspecteren steigers.
  • Oefenen examen.

Trainingsvorm

Deze training duurt vijf dagen en wordt gegeven aan groepen van maximaal 9 deelnemers. In deze training wordt gewerkt met hoogwaardig steigerbouwmateriaal van scafom-rux.

Certificaat

Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer het vakbekwaamheidcertificaat Monteur Steigerbouw (voorheen Steigerbouwer A) van DNV-GL met een geldigheid van 5 jaar. Het betreft een persoonscertificering onder ISO 17024. Met dit certificaat wordt voldaan aan de vakbekwaamheids-eis van de Richtlijn Steigers. Daarin is vastgelegd dat vanaf 1 januari 2017 de vakbekwaamheid aangetoond moet kunnen worden. 

Taal

De training wordt in het Nederlands gegeven. Op aanvraag en bij voldoende deelnemers kan de cursus ook in andere talen worden verzorgd.

Locatie

De training vindt plaats bij DELTA Safety Training in Rotterdam. DELTA heeft een volledige indoor trainingslocatie met alle faciliteiten voor een veilige, goede training en een comfortabel verblijf. Deze training kan op aanvraag op locatie worden verzorgd, mits daar de juiste voorzieningen beschikbaar zijn.

Toelatingseisen

Ervaring in het monteren van steigers is een vereiste om deel te kunnen nemen aan deze training. Vanaf 1 januari 2017 dienen de deelnemers ook over het vakbekwaamheidcertificaat Hulpmonteur Steigerbouw te beschikken. Als er twijfel is of het kennis en ervaringsniveau van een deelnemer voldoende is om de cursus met succes te kunnen volgen, bieden wij de mogelijkheid van een zogenaamde nulmeting. Daarmee kan worden voorkomen dat iemand deelneemt aan een cursus zonder kans van slagen.

Prijs

De prijs rechts boven op deze pagina is inclusief alle trainingsmaterialen, het DNV-GL theorie- en praktijkexamen en certificaat en lunch, koffie en thee. In deze cursusprijs is ook een afdracht van € 75,00 per certificaat aan de Stichting Veilig Werken Op Hoogte inbegrepen. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

De Stichting Veilig Werken op Hoogte hanteert vanaf 1 april 2019 tot en met 31 december 2020 bij iedere steigerbouw opleiding een toeslag ‘digitale examenbank’ van 15 euro per certificaat. DELTA Safety Training brengt deze toeslag in rekening bovenop de originele cursusprijs.

Overige informatie

  • De planning van de opleiding kunt u rechtsboven op de cursuspagina vinden, wanneer u een cursus naar keuze selecteert.                                                                  
  • De geplande cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen. Voor groepen en/of incompany trainingen maken wij graag een aanbieding op maat voor u.                                                                                                      
  • Neemt u gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden of u geen geplande data ziet voor de cursus naar keuze.   

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “Monteur Steigerbouw” te beoordelen