Rescue at Heights

FIXED price: U legt de datum van uw training vast, betaling van de cursus dient per omgaande te geschieden. Bij verzetten of annulering van de training wordt de gehele cursusprijs, conform de Algemene Voorwaarden, opnieuw in rekening gebracht. De keuze voor ‘FIXED’ levert u een flinke korting op onze bestaande prijzen op.

FLEX price: U kiest voor flexibiliteit. U kunt een keer kosteloos verzetten, een tweede keer verzetten is mogelijk tegen 50% van de cursusprijs. Verzetten is toegestaan uiterlijk tot 5 werkdagen voor aanvangsdatum cursus conform de Algemene voorwaarden. Betalingstermijn voor bedrijven 30 dagen na ontvangst factuur. U kiest met ‘FLEX’ voor extra service, voor de normale prijs.

De 1-daagse praktijktraining ‘Veilig Redden op Hoogte’ is bedoeld voor iedereen die gaat werken op hoogtes waarbij er in in geval van ongeval een personenredding gedaan moet (kunnen) worden met behulp van klimlijnen. Reddingsoperaties op hoogte zijn vaak gecompliceerd en erg risicovol ten gevolge van slechte bereikbaarheid en een niet meewerkend slachtoffer. Het is dus belangrijk dat er mensen aanwezig zijn die goed met de situatie kunnen omgaan. In de training worden ook positionering-technieken behandeld. Op verzoek wordt de cursus aangepast aan de specifieke werkomstandigheden van de deelnemers.

Doel training

Het geven van inzicht in de risico’s die verbonden zijn aan het werken met reddingsmiddelen op hoogte en het aanleren van de juiste praktische vaardigheden, welke noodzakelijk zijn voor het veilig uitvoeren van reddingsoperaties op hoogte.

Inhoud training

Deze training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte waarbij de volgende
onderwerpen aan de orde komen.:

 • Wet- en regelgeving ten aanzien van klimmen en werken op hoogte
 • Bewustwording van valgevaar
 • Voorkoming van gevaren/ongevallen
 • Handelen na een ongeval
 • Aantrekken en testen harnasgordels
 • Uitleg over de werking en gebruik van verschillende persoonlijke valbeveiligingsmiddelen
 • Inspectie en onderhoud van valbeveiliging
 • Onveilige werksituaties
 • Demonstratie reddingsmiddelen en het handelen na een ongeval
 • Praktijkoefening met verschillende soorten valbeveiliging

Trainingsvorm

Deze training bestaat uit 1 dag instructie voor groepen van maximaal 8 deelnemers. Bij kleinere groepen is kortere tijdsduur mogelijk.

Certificaat

Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een DELTA certificaat Veilig Redden op Hoogte met een geldigheid van 1 jaar.

Taal

Wij kunnen deze training in de Nederlandse, Engels en Duitse taal verzorgen.

Locatie

Deze training wordt op de locatie van DELTA Safety Training in Rotterdam verzorgd.

Toelatingseisen

Vooropleiding cursus “‘veilig werken op hoogte” is verplicht. Een goede lichamelijke conditie is een vereiste. Deelnemers mogen niet meer dan 124 kilo wegen in verband met het draagvermogen van de materialen die tijdens de training worden gebruikt.

Graag eigen veiligheidsschoenen meenemen.

Prijs

De prijs voor deze cursus is op aanvraag, deze is voor de Nederlandstalige cursus inclusief lesmateriaal, gebruik praktijkmiddelen, DELTA certificaat en lunch/koffie/thee. Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Overige informatie

 • De planning van onze opleidingen kunt u vinden op deze site onder Cursus Planning.
 • Deze cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen.
 • Neem gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden.
 • Voor groepen en/of incompany trajecten maken wij graag een aanbieding op maat voor u.