Rigging & Slinging for Riggers & Banksmen – Refresher

FIXED price: U legt de datum van uw training vast, betaling van de cursus dient per omgaande te geschieden. Bij verzetten of annulering van de training wordt de gehele cursusprijs, conform de Algemene Voorwaarden, opnieuw in rekening gebracht. De keuze voor ‘FIXED’ levert u een flinke korting op onze bestaande prijzen op.

FLEX price: U kiest voor flexibiliteit. U kunt een keer kosteloos verzetten, een tweede keer verzetten is mogelijk tegen 50% van de cursusprijs. Verzetten is toegestaan uiterlijk tot 5 werkdagen voor aanvangsdatum cursus conform de Algemene voorwaarden. Betalingstermijn voor bedrijven 30 dagen na ontvangst factuur. U kiest met ‘FLEX’ voor extra service, voor de normale prijs.

Deze 1-daagse praktijkgerichte training Rigging & slinging (verlenging) is speciaal ontwikkeld voor operationeel personeel (Riggers & Banksman) dat aan boord van schepen en/of op olieplatforms werkt. Het doel van deze training is het behouden van de kennis en vaardigheden die men bij de basiscursus heeft geleerd en het zorgt ervoor dat uw certificaat wordt verlengd.

Inhoud training

Deze training Rigging & slinging (verlenging) bestaat uit een combinatie van theorie-instructie, praktijkgerichte oefeningen en praktijk oefeningen met kraan en andere hijsmiddelen. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen, de cursus heeft als doel het bewaren van de kennis die men al bezit.
(Deze zijn bewust niet vertaald naar de Nederlandse taal)

 • Materials and Equipment ( among others Fibre Ropes, Fibre Slings, Wire Ropes, Slings, DNV 2.7-1 container, Shackles, Chains, Hoists and Winches, Lifting Beams and Spreader Bars, Sheave Blocks, ROV Equipment)
  • Select the safest and most efficient
   materials and equipment
  • Latest developments
  • Recognizing unsafe materials and equipment
 • Cranes
 • Hoisting of Personnel
 • Anchor handling
 • Rules and Regulations
 • Basic load calculations
 • Certification, Inspection and Marking
 • Safe use of materials

Trainingsvorm

Deze Rigging & Slinging herhalings Training bestaat uit 1 dag instructie van 08.00 tot 16.00 uur voor groepen van maximaal 8 deelnemers. Zowel het theorie als het praktijkgedeelte worden met een toets afgesloten.

Certificaat

Deelnemers die slagen voor het theorie en praktijk examen ontvangen een DNV certificaat. Dit certificaat is 4 jaar geldig. De examinering wordt uitgevoerd door PBNA. Deze training is ook NOGEPA 1.9 Banksman offshore gecertificeerd. De eindtermen en uitvoering van de training en het examen worden bewaakt door de waarborgcommissie Rigging & Slinging die door DNV is samengesteld. Hierin zijn onder meer bedrijven als Heerema Marine Contractors, Scaldis, Seaway Heavy Lifting, Franklin Offshore en Van Beest vertegenwoordigd.

Taal

De training wordt uitgevoerd in de Engelse taal. In geval van Nederlandstalige groepen kan de instructie in de Nederlandse taal worden verzorgd, maar het lesmateriaal en het examen zijn Engelstalig.

Locatie

De training kan gevolgd worden in het DELTA Safety Training in Rotterdam waar alle benodigde faciliteiten aanwezig zijn. Op verzoek kunnen we deze training ook organiseren op andere locaties in de wereld, mits daar de juiste voorzieningen beschikbaar zijn.

Toelatingseisen

Om aan deze cursus te mogen deelnemen moet men in het bezit zijn van een DVN certificaat Rigging & Slinging voor Riggers & Banksmen (Basis).

Prijs

De prijs staat vermeld in de rechter bovenhoek van deze pagina. Deze prijs is inclusief alle trainingsmaterialen, DNV theorie- en praktijkexamen en certificaat en lunch, koffie en thee. Verder zijn niet inbegrepen in de prijs:

 • 21% BTW. Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Overige informatie

 • De planning van onze opleidingen kunt u vinden op deze site onder Cursus Planning.
 • Deze cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen.
 • Neem gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden.
 • Voor groepen en/of incompany trajecten maken wij graag een aanbieding op maat voor u.