Rigging & Slinging for Riggers & Banksman – Refresher

De praktijkgerichte training Rigging & slinging (verlenging) is speciaal ontwikkeld voor operationeel personeel (Riggers & Banksman) dat aan boord van schepen en/of op olieplatforms werkt. Het doel van deze training is het behouden van de kennis en vaardigheden die men bij de basiscursus heeft geleerd en het zorgt ervoor dat uw certificaat wordt verlengd.

DELTA biedt deelnemers aan de ‘DNV GL Rigging’ training naast het DNV GL certificaat ook de ‘NOGEPA 1.9 Banksman’ afstempeling in hun PSL + certificaat. De DNV GL cursus is immers een uitbreiding op deze training.

Inhoud training

De training Rigging & slinging (verlenging) bestaat uit een combinatie van theorie-instructie, praktijkgerichte oefeningen en praktijk oefeningen met kraan en andere hijsmiddelen. De cursus heeft als doel het bewaren van de kennis die men al bezit. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen:

 • Materiaal en uitrusting (onder andere vezel kabels, vezel slings, staalkabel, slings, DNV 2.7-1 container, shackle sluitingen, kettingen, takels en lieren, hijsbalken en spreaders, blokken, ROV uitrusting)
  • Selecteren van de veiligste en meest efficiënte materialen en uitrusting.
  • Laatste ontwikkelingen
  • Herkennen van onveilige materialen en uitrusting
 • Kranen
 • Hijsen van personeel
 • Anker bediening
 • Regels en regulering
 • Basis berekeningen lading
 • Certificering, inspectie en markering
 • Veilig gebruik van materiaal

Trainingsvorm

Deze training duurt een dag en wordt gegeven aan groepen van maximaal 8 deelnemers. Zowel het theorie als het praktijk gedeelte wordt afgesloten met een toets.

Certificaat

Deelnemers die slagen voor het theorie en praktijk examen ontvangen een DNV GL certificaat. Dit certificaat is 4 jaar geldig. De examinering wordt uitgevoerd door PBNA. Deze training is ook NOGEPA 1.9 Banksman offshore gecertificeerd. De eindtermen en uitvoering van de training en het examen worden bewaakt door de waarborgcommissie Rigging & Slinging die door DNV GL is samengesteld. Hierin zijn onder meer bedrijven als Heerema Marine Contractors, Scaldis, Seaway Heavy Lifting, Franklin Offshore en Van Beest vertegenwoordigd.

Taal

De training wordt uitgevoerd in het Engels. In geval van Nederlandstalige groepen kan de instructie in het Nederlands verzorgd, maar het lesmateriaal en het examen zijn Engelstalig.

Locatie

De training vindt plaats bij DELTA Safety Training in Rotterdam. DELTA heeft een volledige indoor trainingslocatie met alle faciliteiten voor een veilige, goede training en een comfortabel verblijf. Deze training kan op aanvraag op locatie worden verzorgd, mits daar de juiste voorzieningen beschikbaar zijn.

Toelatingseisen

Om aan deze cursus te mogen deelnemen moet men in het bezit zijn van een DVN GL certificaat Rigging & Slinging voor Riggers & Banksmen (Basis).

Prijs

De prijs rechts boven op de pagina is inclusief het lesmateriaal, het gebruik van de praktijkmiddelen, het certificaat, lunch, koffie en thee. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Overige informatie

 • De planning van de opleiding kunt u rechtsboven op de cursuspagina vinden, wanneer u een cursus naar keuze selecteert.
 • De geplande cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen. Voor groepen en/of incompany trainingen maken wij graag een aanbieding op maat voor u.
 • Neemt u gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden of u geen geplande data ziet voor de cursus naar keuze.