Rigging & Slinging voor Riggers & Banksmen (Basis)

FIXED price: U legt de datum van uw training vast, betaling van de cursus dient per omgaande te geschieden. Bij verzetten of annulering van de training wordt de gehele cursusprijs, conform de Algemene Voorwaarden, opnieuw in rekening gebracht. De keuze voor ‘FIXED’ levert u een flinke korting op onze bestaande prijzen op.

FLEX price: U kiest voor flexibiliteit. U kunt een keer kosteloos verzetten, een tweede keer verzetten is mogelijk tegen 50% van de cursusprijs. Verzetten is toegestaan uiterlijk tot 5 werkdagen voor aanvangsdatum cursus conform de Algemene voorwaarden. Betalingstermijn voor bedrijven 30 dagen na ontvangst factuur. U kiest met ‘FLEX’ voor extra service, voor de normale prijs.

Deze 3-daagse praktijkgerichte rigging en slinging voor Riggers & Banksman training is speciaal ontwikkeld voor operationeel personeel (Riggers & Banksman) dat aan boord van schepen en/of op olieplatforms werkt. Alle aspecten van Rigging, Slinging en Mooring worden behandeld in deze training. Het doel van deze Rigging & Slinging training is om de deelnemers kennis en vaardigheden mee te geven die de veiligheid en efficiency van hun werk verhogen. Engineering en inkoop-Personeel wordt geadviseerd om de speciaal voor hen ontwikkelde Rigging & Slinging training te volgen.

DELTA biedt deelnemers aan de ‘DNV Rigging’ training naast het DNV certificaat ook de ‘NOGEPA 1.9 Banksman’ afstempeling in hun PSL + certificaat. De DNV cursus is immers een uitbreiding op deze training.

Inhoud training

De training rigging en slinging voor Riggers & Banksman bestaat uit een combinatie van theorie-instructie, praktijkgerichte oefeningen en praktijk oefeningen met kraan en andere hijsmiddelen. De volgende onderwerpen komen aan bod. (Deze zijn bewust niet vertaald naar de Nederlandse taal)

 • Materials and Equipment ( among others Fibre Ropes, Fibre Slings, Wire Ropes, Slings, DNV 2.7-1 container, Shackles, Chains, Hoists and Winches, Lifting Beams and Spreader Bars, Sheave Blocks, ROV Equipment)
  • Select the safest and most efficient materials and equipment
  • Latest developments
  • Recognizing unsafe materials and equipment
 • Cranes
 • Hoisting of Personnel
 • Anchor handling
 • Rules and Regulations
 • Basic load calculations
 • Certification, Inspection and Marking
 • Safe use of materials

Trainingsvorm

Deze Rigging & Slinging Training bestaat uit 3 aangesloten dagen instructie van 08.00 tot 16.00 uur voor groepen van maximaal 8 deelnemers. Zowel het theorie als het praktijkgedeelte worden met een toets afgesloten.

Certificaat

Deelnemers die slagen voor het theorie en praktijk examen ontvangen een DNV certificaat. Dit certificaat is 4 jaar geldig. De examinering wordt uitgevoerd door PBNA. Deze training is ook NOGEPA 1.9  Banksman offshore gecertificeerd. De eindtermen en uitvoering van de training en het examen worden bewaakt door de waarborgcommissie Rigging & Slinging die door DNV is samengesteld. Hierin zijn onder meer bedrijven als Heerema Marine Contractors, Scaldis, Seaway Heavy Lifting, Franklin Offshore en Van Beest vertegenwoordigd.

Taal

De training wordt uitgevoerd in de Engelse taal. In geval van Nederlandstalige groepen kan de instructie in de Nederlandse taal worden verzorgd, maar het lesmateriaal en het examen zijn Engelstalig.

Locatie

De training kan gevolgd worden bij DELTA Safety Training in Rotterdam waar alle benodigde faciliteiten aanwezig zijn. Op verzoek kunnen we deze training ook organiseren op andere locaties in de wereld, mits daar de juiste voorzieningen beschikbaar zijn.

Toelatingseisen

Voor deelname aan deze cursus worden geen toelatingseisen gesteld.

Prijs

De prijs staat vermeld in de rechter bovenhoek van deze pagina. Deze prijs is inclusief alle trainingsmaterialen, DNV theorie- en praktijkexamen en certificaat en lunch, koffie en thee. Verder zijn niet inbegrepen in de prijs:

 • Transport van en naar eventuele geselecteerde hotels à € 15,- per dag.
 • 21% BTW. Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Overige informatie

 • De planning van onze opleidingen kunt u vinden op deze site onder Cursus Planning.
 • Deze cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen.
 • Neem gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden.
 • Voor groepen en/of incompany trajecten maken wij graag een aanbieding op maat voor u.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “Rigging & Slinging voor Riggers & Banksmen (Basis)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *