Steigerinspecteur

De training Steigerinspecteur leert medewerkers die belast zijn met de inspectie en/of het overdragen van steigers, deze deskundig te inspecteren op kwaliteit en veiligheid aan de hand van de actuele normen en regelgeving.

Inhoud training

Tijdens deze training Steigerinspecteur komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Beoordelen en vrijgeven van de sterkte, stijfheid en stabiliteit van standaard steigers aan de hand van tekeningen;
  • Inspecteren van steigermateriaal aan de hand van actuele criteria en normen;
  • Inspecteren en beoordelen van de veiligheid van steigers in alle fasen;
  • Aangeven van corrigerende maatregelen;
  • Met schetsen inzichtelijk maken van corrigerende en/of vervangende constructieve maatregelen;
  • Juridische en aansprakelijkheidsaspecten van steigerbouw.

Trainingsvorm

Deze  training duurt vier dagen en wordt meestal verdeeld over meerdere weken. De cursus wordt gegeven aan groepen van maximaal 12 personen.  In deze training wordt gewerkt met hoogwaardig steigerbouwmateriaal van scafom-rux.

Certificaat

Na succesvolle afsluiting ontvangt men het vakbekwaamheidcertificaat Steigerinspecteur van DNV-GL met een geldigheid van 5 jaar. Het betreft een persoonscertificering onder ISO 17024. Met dit certificaat wordt voldaan aan de vakbekwaamheids-eis van de Richtlijn Steigers. Daarin is vastgelegd dat vanaf 1 januari 2017 de vakbekwaamheid aangetoond moet kunnen worden.

Taal

De training wordt in het Nederlands gegeven. Op aanvraag en bij voldoende deelnemers kan de cursus ook in andere talen worden verzorgd.

Locatie

De training vindt plaats bij DELTA Safety Training in Rotterdam. DELTA heeft een volledige indoor trainingslocatie met alle faciliteiten voor een veilige, goede training en een comfortabel verblijf. Deze training kan op aanvraag op locatie worden verzorgd, mits daar de juiste voorzieningen beschikbaar zijn.

Toelatingseisen

Deelnemers dienen minimaal een relevante MBO opleiding te hebben afgerond en te beschikken over minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de steigerbouw. Dit dient aangetoond te worden door een door de werkgever ondertekende werkgeversverklaring. De werkgeversverklaring is te vinden op www.iqc-safety.com. Hier vindt u de werkgeversverklaring onder het kopje ‘services’ en producten en vervolgens examenbenodigdheden.

Prijs

De prijs rechts boven op deze pagina is inclusief alle trainingsmaterialen, het DNV-GL theorie- en praktijkexamen en certificaat en lunch, koffie en thee. In deze cursusprijs is ook een afdracht van € 75,00 per certificaat aan de Stichting Veilig Werken Op Hoogte inbegrepen. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

De Stichting Veilig Werken op Hoogte hanteert vanaf 1 april 2019 tot en met 31 december 2020 bij iedere steigerbouw opleiding een toeslag ‘digitale examenbank’ van 15 euro per certificaat. DELTA Safety Training brengt deze toeslag in rekening bovenop de originele cursusprijs.

Overige informatie

  • De planning van de opleiding kunt u rechtsboven op de cursuspagina vinden, wanneer u een cursus naar keuze selecteert.                                                                  
  • De geplande cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen. Voor groepen en/of incompany trainingen maken wij graag een aanbieding op maat voor u.                                                                                                          
  • Neemt u gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden of u geen geplande data ziet voor de cursus naar keuze.     

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Show reviews in all languages (2)

Wees de eerste om “Steigerinspecteur” te beoordelen