Voorman Steigerbouw

FIXED price: U legt de datum van uw training vast, betaling van de cursus dient per omgaande te geschieden. Bij verzetten of annulering van de training wordt de gehele cursusprijs, conform de Algemene Voorwaarden, opnieuw in rekening gebracht. De keuze voor ‘FIXED’ levert u een flinke korting op onze bestaande prijzen op.

FLEX price: U kiest voor flexibiliteit. U kunt een keer kosteloos verzetten, een tweede keer verzetten is mogelijk tegen 50% van de cursusprijs. Verzetten is toegestaan uiterlijk tot 5 werkdagen voor aanvangsdatum cursus conform de Algemene voorwaarden. Betalingstermijn voor bedrijven 30 dagen na ontvangst factuur. U kiest met ‘FLEX’ voor extra service, voor de normale prijs.

Deze 5-daagse praktijkgerichte training ‘Voorman Steigerbouw’ brengt steigerbouwers alle kennis en vaardigheden bij om als voorman leiding te kunnen geven aan een of meerdere steigerbouwteams. Op dag 5 wordt het examen afgenomen en bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer het DNV-GL vakbekwaamheids-certificaat ‘Voorman Steigerbouw’. Het betreft een persoonscertificering onder ISO 17024. Met dit certificaat wordt voldaan aan de vakbekwaamheids-eis van de Richtlijn Steigers. Daarin is vastgelegd dat vanaf 1 januari 2017 de vakbekwaamheid aangetoond moet kunnen worden. In deze training wordt gewerkt met hoogwaardig steigerbouwmateriaal van scafom-rux.

Inhoud training

Tijdens de training Voorman Steigerbouw komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Het proces van opdrachtverwerving tot uitvoering;
 • Veilige en efficiënte werkmethodieken bepalen voor het monteren, aanpassen en demonteren van één of meerdere steigers op locatie;
 • Goede werkinstructies en tekeningen maken en presenteren aan de toegewezen steigerbouwploeg(en);
 • Aansturen van de toegewezen steigerbouwploeg(en);
 • Berekenen en controleren van massa (in kg, ton) en steigervolume (in m³).
 • Doorspelen van de benodigde gegevens voor de te bouwen complexe steiger(s) aan de constructeur, aan de hand van informatie en tekeningen van de opdrachtgever;
 • Wat wordt verstaan onder ‘complexe steigers’ en ‘specifieke omstandigheden’;
 • Toezien op de naleving van de voorschriften;
 • Beoordelen van alle veiligheidsaspecten van steigers, op basis van controles;
 • Waar nodig corrigerende maatregelen voorstellen;
 • Vrijgeven van steigers die voldoen aan de eisen, als de voorman hiervoor bevoegd is verklaard door de werkgever op basis van zijn competenties

Trainingsvorm

De eerste 4 dagen wordt er een training verzorgd en op dag 5 wordt een theorie- en een praktijkexamen afgenomen door een DNV-GL gecertificeerd examenbureau. Let op: de trainingsdagen en het examen zijn in deze training meestal verdeeld over meerdere weken.

Certificaat

Na succesvolle afsluiting ontvangt men het vakbekwaamheidcertificaat ‘Steigerbouw Voorman’ van DNV-GL met een geldigheid van 5 jaar.

Taal

De Open Inschrijving trainingen worden in de Nederlandse taal verzorgd. Uitvoering in andere talen is mogelijk.

Locatie

De training kan gevolgd worden bij DELTA Safety Training in Rotterdam waar alle benodigde faciliteiten aanwezig zijn. Op verzoek kunnen we deze training ook organiseren op andere locaties, mits deze over de juiste voorzieningen beschikken.

Toelatingseisen

Kandidaten moeten een relevante MBO- of daaraan gelijkwaardige opleiding hebben gevolgd. Ook zijn ze in het bezit van het certificaat ‘1e Monteur Steigerbouw / Steigerbouwer B’ en beschikken ze over de juiste vakbekwaamheid en leidinggevende capaciteiten.
Alleen kandidaten met de vereiste basiskennis en -ervaring kunnen de opleiding succesvol afronden. Het basisniveau kan met behulp van een onafhankelijke niveau-meting van ‘Eureka Examens’ worden bepaald.

Prijs

De prijs staat vermeld in de rechter bovenhoek van deze pagina. Deze prijs is inclusief alle trainingsmaterialen, het DNV-GL theorie- en praktijkexamen en certificaat en lunch, koffie en thee. Niet inbegrepen in de prijs zijn:

 • 21% BTW. Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Overige informatie

 • De planning van onze opleidingen kunt u vinden op deze site onder Cursus Planning.
 • Deze cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen.
 • Neem gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden.
 • Voor groepen en/of incompany trajecten maken wij graag een aanbieding op maat voor u.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “Voorman Steigerbouw” te beoordelen