Toont alle 7 resultaten

  Cursus Aanbod
  Diploma / Certificaat
  Cursusduur
  Prijs
 • Adembescherming B
  Adembescherming B
  2 dagen
  502.00
  informatie / inschrijven
 • Druk Vacuüm Machinist
  Druk Vacuüm Machinist
  2 dagen
  537.00
  informatie / inschrijven
 • Hoge Druk Operator
  Hoge Druk Operator
  2 dagen
  1,077.00
  informatie / inschrijven
 • Hoge Druk Operator Machinist
  Hoge Druk Operator Machinist
  3 dagen
  1,077.00
  informatie / inschrijven
 • Verlengen Druk Vacuüm Machinist
  Verlengen Druk Vacuüm Machinist
  1 dag
  307.00
  informatie / inschrijven
 • Verlengen Hoge Druk Machinist
  Verlengen Hoge Druk Machinist
  1 dag
  227.00
  informatie / inschrijven
 • Verlengen Hoge Druk Spuiter
  Verlengen Hoge Druk Spuiter
  1 dag
  215.00
  informatie / inschrijven

 

SIR (Stichting Industriële Reiniging) trainingen

De Stichting Industriële Reiniging (SIR) speelt een belangrijke rol in veilig werken in de industriële reiniging. Als onderdeel daarvan zijn door de SIR richtlijnen vastgesteld, die gelden voor alle aangesloten ondernemingen. Zo moeten werknemers via SIR certificaten aantonen dat zij goed voorbereid zijn op de veilige uitvoering van  hun werkzaamheden.

Trainingen met SIR examens

SIR examens zijn er voor werknemers en leidinggevenden die werkzaam zijn in de industriële reiniging.
Wij zijn sinds onze oprichting in 1992 al aangesloten bij de SIR en hebben in die lange periode duizenden werknemers via opleidingen en trainingen voorbereid op het behalen van de vereiste SIR-certificaten. Wij verzorgen trainingen met SIR examens in de vakgebieden Hoge Druk Vloeistof Reinigen, Druk / Vacuüm Reinigen en Adembescherming.

Opzet SIR trainingen

Het merendeel van de trainingen die opleiden tot een SIR certificaat bestaan uit een theorie en een praktijkgedeelte en duren 1 of 2 dagen. De examens worden per onderdeel door examinatoren van de SIR afgenomen, als onderdeel van de cursus of in een aparte sessie.
De deelnemers dienen de juiste PBM mee te nemen naar de training. De Open Inschrijving trainingen zijn zeer geschikt voor individuele deelnemers en kleine groepen. Afhankelijk van de doelgroep en trainingslocatie kan de trainingsopzet aangepast worden.

SIR examens en certificaten

De SIR examens bestaan uit een theorie- en, in veel gevallen, een praktijkgedeelte. Het theoriedeel wordt schriftelijk getoetst. In het geval dat een examenkandidaat taalproblemen en/of dyslexie heeft, kan het theoriegedeelte van de examens HDS en Adembescherming B ook via een voorleesexamen worden afgenomen.

De certificaten voor de SIR trainingen zijn twee tot drie jaar geldig. Bekijk de informatie bij de desbetreffende training voor de exacte geldigheidsduur.

De SIR examens zijn in verschillende talen mogelijk

Naast het Nederlands zijn de taalmogelijkheden voor SIR examens dat de HDS en HDM examens ook in de Franse en Duitse taal mogelijk zijn en het DVM examen ook in het Frans. Voor de meeste andere examens is uitbreiding van examens in het Duits, Frans en Engels in ontwikkeling. Neem gerust contact met ons op als u hier vragen over heeft.

Waar worden de SIR examens afgenomen?

Op ons trainingscentrum kan ieder SIR examen afgenomen worden. Onze trainings- en examenfaciliteiten zijn volledig op de SIR eisen afgestemd en goedgekeurd om de SIR-examens af te nemen. Zo beschikken wij onder meer over een speciale persluchtbaan die nodig is voor het praktijkexamen Adembescherming B.

Vanwege de eisen die vanuit de SIR worden gesteld aan de examenlocatie kan niet iedere training en examen ook ‘in-company’ worden verzorgd. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

De prijs van een SIR examen

De prijzen in ons overzicht gelden voor examens die afgenomen worden op een trainingslocatie van ons en zijn inclusief lesmateriaal, praktijkmiddelen, lunch, koffie en thee. De examens en diploma’s van de SIR worden apart door de SIR in rekening gebracht en de prijzen wisselen per examen. Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Inschrijven voor trainingen met SIR examen

U kunt zich inschrijven voor een SIR cursus door op de titel van de training te klikken en zich via die pagina aan te melden. Op deze pagina vindt u ook achtergrondinformatie, prijzen en ingeplande data. Worden er geen data vermeldt, neem dan contact met ons op via het aanvraagformulier.

Bekijk onze faciliteiten in Rotterdam