VCA , VOL VCA en VIL VCU cursussen

De VCA cursussen worden bij DELTA Safety Training verzorgd door ervaren instructeurs met ruime praktijkervaring. Zij zijn niet alleen bekwaam in het geven van VCA cursussen in het Nederlands, maar ook in alle andere talen waarin het examen gedaan kan worden. DELTA Safety Training in Rotterdam verzorgt o.a. de volgende trainingen. B-VCA (Basisveiligheid VCA) voor de operationele medewerkers  en VOL-VCA voor leidinggevenden. Daarnaast heeft de uitzendbranche zijn eigen, vergelijkbare VCU kwalificatie.

Onder Cursus Planning kunt u vinden wanneer wij de cursussen als ‘Open Inschrijving’ op ons trainingscentrum in Rotterdam verzorgen. Voor groepen kan dat natuurlijk ook ‘In-Company’ bij u op locatie, waar ook ter wereld. Wie zich individueel wil voorbereiden op het examen kan kiezen voor een e-learning cursus.

Open inschrijving

Hierboven staan de  trainingen waaruit u kunt kiezen. De genoemde prijzen zijn inclusief (digitaal) lesmateriaal, een leenboek tijdens de cursus, examen, lunch, koffie en thee maar exclusief 21% BTW. Voor groepen en ‘In-Company’ VCA-trainingen maken wij graag een aanbieding op maat. Neem hiervoor contact met ons op.

VCA staat voor VGM (Veiligheid, gezondheid, milieu) Certificaat Aannemers en is na het rijbewijs het meest uitgegeven diploma in Nederland. Het diploma staat voor kennis over veilig werken en is bedoeld om het aantal ongevallen en bijna-ongevallen op de werkplek te doen verminderen.

Welke cursus voor wie?

Vanuit VCA zijn twee veiligheidskwalificaties verplicht. B-VCA voor de operationele medewerkers en VOL-VCA voor leidinggevenden. Daarnaast heeft de uitzendbranche zijn eigen, vergelijkbare VCU kwalificatie. De opleidingen van DELTA Safety Training bereiden u voor op deze diploma’s, namelijk:

  • B-VCA: Basisveiligheid VCA, voorheen VVA1, voor werknemers die voor opdrachtgevers werken die het VCA-diploma verplicht stellen
  • VOL-VCA: Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA, voorheen VVA2, voor de leidinggevenden zoals voormannen en ploegleiders
  • VIL-VCU: Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden van uitzendbureaus

 

VCA diploma

VCA diploma’s zijn 10 jaar geldig en worden afgegeven door een door ECABO erkend examenbureau.

Taalkeuze VCA Training

Behalve in het Nederlands kunnen bij DELTA Safety de diploma’s ook in andere talen worden behaald:
– B-VCA: Naast Nederlands ook in het Engels, Duits, Frans, Portugees, Pools, Slowaaks en zelfs Russisch. Verder in alle andere talen van landen die lid zijn van de Europese Unie
– VOL-VCA: Naast Nederlands ook in het Engels, Duits en Frans
– VIL-VCU: Alleen in het Nederlands

Opzet VCA Opleiding

Een vooropleiding is niet nodig. DELTA Safety Training biedt 2-daagse basiscursussen en 1-daagse herhalingscursussen. Op verzoek kunnen de opleidingen ook ’s avonds of in het weekend worden verzorgd. Zodra u zich heeft aangemeld, wordt u eveneens aangemeld voor het examen, waarmee de training wordt afgesloten.

Optimale voorbereiding

DELTA Safety Training biedt kandidaten dus alle mogelijkheden voor optimale voorbereiding op het examen:

  • Open inschrijving (individueel of groep)
  • In-company training bij u op locatie (groepen)
  • In taal naar keuze
  • Ook op avonden en in weekenden
  • Zelfstudie door middel van e-learning of het DELTA lesboek (te downloaden via deze website) of te bestellen tegen € 30,00 INCLUSIEF verzendkosten.

VCA Opleiding op maat

Door combinaties te maken van de bovenstaande lesmogelijkheden kunnen wij ieder bedrijf of individu een op maat gesneden opleidingsprogramma bieden.

Voor achtergrondinformatie, prijzen en data over een specifieke opleiding gaat u naar het overzicht met alle  VCA opleidingen. De planning vindt u onder de desbetreffende cursus of het examen van uw keuze.

U kunt de cursus van uw keuze (of verschillende cursussen, in 1 registratie, tegelijk) boeken via de ‘inschrijven’ link. Als er nog geen datum is gepland, ontvangen wij een e-mail met uw aanvraag en nemen wij per omgaande contact met u op. Als er een datum/data staan gepland, kunt u het hele boekingsproces afronden via deze website. Worden er geen data vermeld, neem dan contact met ons op via het aanvraagformulier.

U kunt uw deelname aan een cursus tot 5 werkdagen voor de cursusdatum eenmalig kosteloos verplaatsen. Bij de tweede verplaatsing wordt 50% van de cursuskosten in rekening gebracht. Annuleren is kosteloos mogelijk tot 10 werkdagen voorafgaand aan de cursusdatum.

Bekijk onze faciliteiten in Rotterdam