Toont alle 4 resultaten

  Cursus Aanbod
  Diploma / Certificaat
  Cursusduur
  Prijs
 • Examen Basisveiligheid VCA
  Examen Basisveiligheid VCA
  0,1 dagen
  75.00
  informatie / inschrijven
 • Examen VIL VCU
  Examen VIL VCU
  0,1 dagen
  95.00
  informatie / inschrijven
 • Examen VOL VCA
  Examen VOL VCA
  0,1 dagen
  75.00
  informatie / inschrijven
 • Voorlees examen B-VCA
  Voorlees examen B-VCA
  0,1 dagen
  95.00
  informatie / inschrijven

 

VCA examen bij Deltasafety

Een VCA examen is onderdeel van iedere VCA cursus die wij verzorgen. Maar wie de voorkeur geeft aan een zelfstandige voorbereiding aan de hand van boek of e-learning kan bij ons ook alleen aan een VCA examen meedoen.

Op oneven weken op de dinsdag- en op even weken op de donderdagavond om 18.00 uur wordt bij ons een ‘open’ VCA examen georganiseerd en dan worden in ieder geval de Nederlandstalige VCA examens afgenomen. Kandidaten kunnen zich op de dag zelf nog aanmelden. Wilt u een VCA examen in een andere taal, dan verzoeken wij u dit minimaal een week van te voren aan te vragen.

Voor groepen organiseren wij VCA examens op de door u gewenste tijd en locatie. Wij maken voor groepen, bij ons of ‘in-company’, graag een aanbieding op maat voor u.

Gecertificeerd examenbureau

De VCA examens worden afgenomen door een door ECABO gecertificeerd examenbureau. De genoemde prijzen gelden voor de ‘Open Inschrijving’ VCA examens. Deze prijzen zijn exclusief 21% BTW

Waar staat VCA precies voor?

VCA betekent VGM (Veiligheid, Gezondheid, Milieu) Certificaat Aannemers. Het is een zeer populair diploma in Nederland.  Het belangrijkste doel van het VCA certificaat is de kennis over veiligheid op het werk vergroten waardoor de kans op ongevallen aanzienlijk kleiner wordt.

Er zijn verschillende VCA examens

De Het B-VCA diploma is verplicht voor de operationele medewerkers en het VOL-VCA diploma is voor leidinggevenden verplicht. De uitzendbranche heeft een eigen VCU certificaat die vergelijkbaar is met de VCA diploma’s. Dit zijn de drie diploma’s waaruit u kunt kiezen:

 • B-VCA: Basisveiligheid VCA, voorheen VVA1, voor werknemers die voor opdrachtgevers werken die het VCA-diploma verplicht stellen
 • VOL-VCA: Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA, voorheen VVA2, voor de leidinggevenden zoals voormannen en ploegleiders
 • VIL-VCU: Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden van uitzendbureaus

Wie neemt het VCA examen af en hoe lang blijft het geldig?

PBNA is een door ECABO erkend examenbureau dat door ons wordt ingeschakeld om bovengenoemde examens af te nemen. Bij ons kunt u in verschillende talen examen doen. Behalve in het Nederlands kunnen bij DELTA Safety Training de VCA examens ook in andere talen worden afgelegd:

 • B-VCA: Wij bieden de mogelijkheid om behalve in het Nederlands in alle andere talen van de landen die lid zijn van de Europese Unie examen doen.
 • VOL-VCA: Dit examen kan in het Nederlands Duits, Frans en Engels afgenomen worden.
 • VIL-VCU: Dit examen kunt u alleen in de Nederlandse taal doen.

Voor het VCA examenheeft u geen vooropleiding nodig

Om deel te mogen nemen is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel dient u tijdens het examen een geldig identiteitsbewijs bij zich te hebben. Het is een schriftelijk examen. Alleen Basisveiligheid VCA kan als voorleesexamen afgenomen worden.

Wat is de beste voorbereiding op het VCA examen?

– Onze Safety Training bereidt de kandidaten zo goed mogelijk voor op het examen.
– U kunt zowel individueel als per groep inschrijven
– Voor groepen is de cursus ook bij u op locatie mogelijk
– U kunt kiezen in welke taal u examen wil doen
– De trainingen zijn ook in de weekenden of ’s avonds mogelijk
– Wij bieden de mogelijkheid voor e-learning VCA, e-learning VOL-VCA of een lesboek
– Wij passen de opleiding aan uw wensen aan
– Wij kunnen de bovengenoemde mogelijkheden combineren en zo een pakket bieden dat precies op uw wensen aansluit

In ons overzicht van alle VCA examens vindt u uitgebreide informatie over prijzen en data. Heeft u nog andere vragen? neem dan contact met ons op.