• Al meer dan 25 jaar dé specialist in veiligheidstrainingen
  • Gemiddeld beoordeeld met 4,5/5 sterren!
  • NRTO geaccrediteerd
Onafhankelijke Adembescherming - Herhaling

Industrie

Meest geboekte trainingen

Er zijn geen resultaten gevonden. Verfijn uw zoekopdracht of neem contact met ons op.

Veiligheidstrainingen voor de (petro)chemische industrie

Ben jij werkzaam in de (petro)chemische of zware industrie? En ben je opzoek naar een veiligheidstraining? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Om veilig je werkzaamheden te kunnen uitvoeren in de (petro)chemische of zware industrie is het heel belangrijk dat je beschikt over up-to-date veiligheidskennis zodat je gevaren kunt voorkomen, herkennen of oplossen. DELTA Safety Training biedt een groot aantal veiligheids- en industriële trainingen aan die relevant zijn voor deze sector.

Bij DELTA Safety Training kun je terecht voor trainingen met DELTA-certificering of tegen een meerprijs met SSVV Opleidingen Gids (SOG)-examen. SSVV (Stichting Samenwerken Voor Veiligheid) heeft een keurmerk ingesteld voor opleidingen en examens voor de (petro)chemische industrie. Ben je niet werkzaam in deze sector, dan volstaat een DELTA certificaat. De inhoud van de cursus en het examen is namelijk hetzelfde.

Als je niet expliciet een SOG examen aanvraagt, dan zul je jouw veiligheidstraining afsluiten met een DELTA-examen. Indien je je examen dan met succes voltooid, dan ontvang je een DELTA-certificaat. In de meeste gevallen is dat voldoende om toegang te hebben en houden tot de betreffende werkzaamheden. Controleer, voordat je je inschrijft voor een veiligheidstraining, of jouw werkgever of opdrachtgever expliciet vraagt om een SOG-certificering. Weet je niet of je een SOG-certificering nodig hebt? Neem contact met ons op of een SOG-diploma voor jou van toepassing is.

Gerelateerde blogs

Certificaten

Certificaten voor trainingen voor de petrochemische industrie worden afgegeven door SOG of door DELTA Safety Training.


Veelgestelde vragen over de industrie

  • Wanneer moet ik een SOG training volgen?

    Indien de opdrachtgever dit voorschrijft. Dit is vaak het geval in de petrochemische industrie, maar dit is niet altijd het geval. Vraag dit daarom na bij uw opdrachtgever.
  • Zijn er proefexamens beschikbaar voor SOG trainingen?

    Nee, er zijn geen proefexamens beschikbaar voor SOG trainingen.
  • Wanneer moet ik een SOG training volgen?

    Indien de opdrachtgever dit voorschrijft. Dit is vaak, maar niet altijd, het geval in de petrochemische industrie. Vraag dit daarom altijd na bij je werkgever.
  • Zijn er proefexamens beschikbaar?

    Nee, er zijn geen proefexamens beschikbaar voor SOG trainingen.
  • Kan ik met een heftruckcertificaat ook een reachtruck besturen?

    Nee, je dient voor de reachtruck een reachtruckcertificaat te behalen. Veel vaardigheden komen overeen maar bij een reachtruck moet de cursist rekening houden met andere risico’s en gevaren ten opzichte van de heftruck.
  • Hoelang duurt een training?

    Een basistraining duurt 1 dag (8 uur) en een herhalingstraining duurt 2 dagen (16 uur). Genoemde duur is inclusief pauzes.
  • Is een heftruck examen moeilijk?

    Nee, het heftruckexamen is niet moeilijk. Je dient je echter wel goed voor te bereiden. Bijvoorbeeld door het volgen van een eendaagse of tweedaagse heftruck cursus, afhankelijk van je voorkennis en ervaring.
  • Wat is het verschil tussen een heftruck en reachtruck?

    Er is een aantal verschillen tussen een heftruck en een reachtruck, we noemen even de belangrijkste. Bij een heftruck zit je recht achter de vorken, bij een reachtruck zit je een kwartslag gedraaid. Een reachtruck heeft een achterwiel, terwijl een heftruck ook twee achterwielen kan hebben. Reachtrucks mogen alleen binnen rijden, terwijl een heftruck met luchtbanden ook buiten mag rijden. Als laatste noemen we dat een heftruck een contragewicht heeft, terwijl een reachtruck door een ander ontwerp dit niet heeft.
  • Hoe lang is het certificaat geldig na het behalen van de training?

    Het heftruckcertificaat is 5 jaar geldig (zowel het SOG als het DELTA heftruckcertificaat). De einddatum staat ook vermeld op het certificaat dat je van ons ontvangt als je geslaagd bent.
  • Hoe verloopt de aanmeldprocedure voor deze training?

    Je kunt je via email of ons boekingsformulier aanmelden onder vermelding van je voorletters en achternaam en je geboortedatum. Als je SOG examen wilt doen, vermeld dan ook je VCA diplomanummer. Eveneens dienen wij je factuurgegevens te ontvangen, die kun je vermelden in je e-mail of in het boekingsformulier. Vervolgens zul je binnen ca. 24 uur een bevestiging in je e-mail ontvangen en zien we je graag op de betreffende datum op ons trainingscentrum!
  • Wanneer mag een cursist mee doen aan een heftruck training?

    Voor een heftruckcursus met ons eigen DELTA examen dien je minimaal 16 jaar oud te zijn. Als je SOG heftruck examen wilt doen, dien je minimaal 18 jaar oud te zijn en eveneens te beschikken over een geldig B-VCA, VOL-VCA of VIL-VCU certificaat. Voor code 95 registratie dien je eveneens minimaal 16 jaar oud te zijn.
  • Hoe lang is een heftruckcertificaat geldig?

    Het heftruckcertificaat is 5 jaar geldig (zowel het SOG als het DELTA heftruckcertificaat). De einddatum staat ook vermeld op het certificaat dat je van ons ontvangt als je geslaagd bent.
  • Is een heftruckcertificaat verplicht?

    Strikt genomen is een heftruckcertificaat niet verplicht. Dat wil zeggen, het staat nergens letterlijk in de wet dat je een heftruckcertificaat moet hebben om een heftruck te besturen. Echter, in de Arbowet staat (vrij vertaald) dat de bestuurder zijn deskundigheid aan moet kunnen tonen voor het bedienen of besturen van een dergelijk transportmiddel. Aangezien het het meest praktisch is om die deskundigheid aan te tonen middels een geldig heftruckcertificaat, kiezen de meeste werkgevers ervoor om hun medewerkers periodiek een heftruckcursus te laten volgen.